Hrušovský už vyzbieral vyše 16-tisíc podpisov

NETKY.SK • 2 Január 2014, 11:47 • 2 min
Hrušovský už vyzbieral vyše 16-tisíc podpisov

BRATISLAVA – Prezidentský kandidát KDH, Mosta-Híd a SDKÚ-DS Pavol Hrušovský už vyzbieral 16-tisíc podpisov od občanov na podporu svojej kandidatúry. Hrušovský to oznámil na dnešnej tlačovej besede.

slovakia

left justify in out

"Za ten krátky čas, ktorý sme mali k dispozícii do konca kalendárneho roka, máme viac ako 16-tisíc podpisov občanov, ktorí súhlasia alebo chcú, aby som bol kandidátom na prezidenta," vyhlásil. Hrušovský sa rozhodol podpisy zbierať aj napriek dostatočnej podpore poslancov národnej rady.

Sloganom Hrušovského kampane je "spolu na to máme". Kľúčovým posolstvom je "voľba pravice 2014". "Skrýva to v sebe ponuku pre ostatné pravicové strany a je to predovšetkým ponuka pre pravicového voliča mať spoločného kandidáta, ktorý môže a dúfam, že aj zvíťazí nad kandidátom ľavice," povedala šéfka Hrušovského volebného štábu Mária Hlucháňová. Kandidát Ľudovej platformy Hrušovský tiež bude v kampani zdôrazňovať, že dnes nie je čas na experimenty. "Ak Fico zvíťazí, to je experiment, nie je žiaduce, aby všetky najvyššie ústavné funkcie mala jedna politická strana," tvrdí. Hrušovský si napríklad nevie predstaviť, ako by Fico ministrom zo Smeru vracal zákony, pretože by ich nepovažoval za dobré. 

Mnohí kandidáti na prezidenta podľa Hrušovského ponúkajú riešenia problémov v justícii a chcú byť aktívni v obchodnej diplomacii. Hrušovský to považuje za samozrejmosť. "Som presvedčený, že prezident si musí trúfnuť na viac," dodal. Výkon prezidentskej funkcie musí podľa neho stáť na troch základných pilieroch, ktorými sú spolupatričnosť, skúsenosť a rozvaha. Hrušovský chce byť iným prezidentom ako všetci doterajší. "Chcem byť normálny, ľudský, chcem byť jeden z občanov Slovenska," konštatoval. 

Ako hlava štátu by Hrušovský otvoril diskusiu o zmene ústavy v oblasti súdnej moci. "Ako prvý krok by som urobil to, že by som pozval všetkých predsedov parlamentných strán a otvoril zodpovednú, odbornú, ale aj politickú diskusiu na zmenu tej časti ústavy, ktorá upravuje súdnu moc," doplnil. Fungovanie súdnej moci je totiž podľa Hrušovského jedným z najväčších súčasných problémov Slovenska. "Tam by som hľadal konkrétne riešenia ako skvalitniť a uistiť občanov, že spravodlivosti sa na slovenských súdoch budú môcť domôcť," poznamenal. 

Prvé kolo budúcoročných prezidentských volieb sa bude konať v sobotu 15. marca. Na kandidatúru na prezidenta je potrebných buď 15 podpisov poslancov NR SR, alebo 15-tisíc podpisov pod petíciu od občanov, ktorí majú právo voliť do NR SR. Petičné hárky a poslanecké návrhy musia kandidáti odovzdať do Kancelárie NR SR najneskôr 9. januára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies