Hrušovský sa do mesiaca vyjadrí, či bude kandidovať na prezidenta

NETKY.SK • 18 Apríl 2013, 12:03 • 2 min
Hrušovský sa do mesiaca vyjadrí, či bude kandidovať na prezidenta

BRATISLAVA – Predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Hrušovský sa do 15. mája vyjadrí, či bude kandidovať za prezidenta SR.

slovakia

left justify in out

Sľúbil to vedeniu KDH a členom poslaneckého klubu na rokovaní v úvode týždňa. Podľa informácií agentúry SITA sa Hrušovského na kandidatúru pýtali viacerí poslanci KDH. Zakladateľ hnutia Ján Čarnogurský v stredu večer vystúpil pred Radou KDH v Trnavskom kraji. Prejavil záujem vystúpiť aj pred celoslovenskou radou. Čarnogurský nezískal podporu KDH na prezidentskú kandidatúru, chce kandidovať ako občiansky kandidát. KDH sa snaží na spoločnom prezidentskom kandidátovi dohodnúť s Mostom-Híd a SDKÚ-DS od jesene. Doteraz však k záveru na spoločnej kandidatúre Hrušovského nedospeli. Problémy s jeho podporou má SDKÚ-DS.

Prezidentské voľby budú v roku 2014 na jar. Okrem Čarnogurského kandidatúru ohlásil aj Andrej Kiska a nezaradený poslanec NR SR Radoslav Procházka, ktorý nedávno odišiel z KDH. Súčasný prezident Ivan Gašparovič už kandidovať nemôže, pretože je prezidentom druhé funkčné obdobie a viackrát kandidovať slovenská legislatíva nepripúšťa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies