Hrušovský: Robert Fico sa kandidatúrou otočil voličom chrbtom

NETKY.SK • 18 December 2013, 17:06 • 2 min
Hrušovský: Robert Fico sa kandidatúrou otočil voličom chrbtom

BRATISLAVA - Podľa Hrušovského sa sľuby o istotách ukázali ako prázdne a Fico uteká pred plnením programu, ktorý sľuboval voličom

slovakia

left justify in out

Premiér Robert Fico sa kandidatúrou na post prezidenta voličom otočil chrbtom a zároveň uteká od zodpovednosti. Vyhlásil to prezidentský kandidát a predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Hrušovský. "Premiér uteká pred plnením programu, ktorý sľuboval voličom. Sľuby o istotách sa ukázali ako prázdne, preto Robert Fico v polčase vlády uteká z ihriska," povedal na dnešnom brífingu.

Podľa Hrušovského sa sociálna situácia Slovákov pod vedením vlády Roberta Fica zhoršuje, stredná vrstva v krajine zaniká, pričom bohatší sa stávajú bohatšími a chudobní chudobnejšími. Pripomenul tiež, že sa Slovensko prepadá v medzinárodných rebríčkoch v kľúčových oblastiach, akými sú školstvo, korupcia či podnikateľské prostredie. "Robert Fico sľubuje zníženie nezamestnanosti v roku 2016, ale na prezidenta chce kandidovať už v roku 2014," poznamenal Hrušovský. 

Spôsob, akým Fico oznámil svoju kandidatúru, podľa neho pripomína časy minulé, keď bola na Slovensku jedna štátostrana. "Robert Fico povýšil stranu nad štát. Vyjadrenia typu, že pokoj na Slovensku bude len vtedy, ak Smer bude mať v rukách vládu, parlament a prezidenta, považujem za nebezpečný odkaz," uzavrel Hrušovský. 

Premiér Robert Fico dnes oznámil, že bude na budúci rok kandidovať za prezidenta SR. Kandidatúru oznámil v Historickej budove Slovenskej národnej rady pri zhodnotení výsledkov vlády a stanovení jej nových cieľov. Na stretnutí boli členovia vlády a poslanci Národnej rady SR za Smer-SD. Prvé kolo prezidentských volieb by malo byť podľa informácií agentúry SITA v sobotu 29. marca. V takom prípade by ich musel predseda NR SR Pavol Paška vyhlásiť do konca tohto roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona