Hrušovský prijme kandidatúru, ak ho podporí aj SDKÚ

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 13:08 • 2 min
Hrušovský prijme kandidatúru, ak ho podporí aj SDKÚ

BRATISLAVA – Predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Hrušovský je pripravený prijať kandidatúru na prezidenta SR, ak bude mať podporu troch strán Ľudovej platformy, teda okrem KDH a Mosta-Híd aj SDKÚ-DS.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes na tlačovej besede, čo najširšiu podporu považuje za pravdepodobnosť väčšieho úspechu nielen kandidovať, ale aj byť úspešnejší. „Treba byť trpezlivý a počkať si na stanovisko SDKÚ-DS,“ uviedol. Hrušovský je rád, že došlo k zhode dvoch strán, KDH a Most-Híd, z troch strán Ľudovej platformy. Je rád, že ho považujú za vhodného kandidáta na prezidenta SR. „Som si vedomý veľkej zodpovednosti, ktorá vyplýva čo len z úlohy kandidovať. Považujem stanovisko dvoch strán za povzbudzujúce,“ dodal.

KDH a Most-Híd podporujú ako prezidentského kandidáta Pavla Hrušovského. SDKÚ-DS sa k nim zatiaľ nepridala. Podporu Hrušovského dnes na tlačovej besede oznámili predsedovia strán Ján Figeľ a Béla Bugár. „Slovensko potrebuje statočného, skúseného prezidenta s nekomunistickou minulosťou, ktorý reprezentuje ústavu. Prezidenta, ktorý je schopný zvyšovať dôveryhodnosť ústavných orgánov. KDH má takéhoto kandidáta,“ oznámil Figeľ. Podľa neho Hrušovský ako dvojnásobný predseda parlamentu potvrdil, že dokáže prijímať ťažké a zásadné rozhodnutia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies