Hrušovský: Post predsedu parlamentu nemusí byť Pellegriniho posledný

NETKY.SK • 25 November 2014, 14:35 • 2 min
Hrušovský: Post predsedu parlamentu nemusí byť Pellegriniho posledný

BRATISLAVA – Poslanec KDH a bývalý predseda Národnej rady (NR) SR Pavol Hrušovský verí, že Peter Pellegrini bude v prípade svojho zvolenia do čela parlamentu viesť túto inštitúciu veľkorysejšie a v intenzívnejšom dialógu s opozíciou ako Pavol Paška.

slovakia

left justify in out

 „Netrúfam si v tejto chvíli povedať, či je tým korunným princom Smeru-SD,“ povedal v diskusnej relácii na TABLET.TV s tým, že funkcia predsedu NR SR nemusí byť Pellegriniho posledným ústavným postom. 

 

Hoci Smer-SD s KDH o podpore svojich kandidátov do vedenia parlamentu nerokoval, Hrušovský osobne je ochotný Pellegriniho podporiť. Zdržanlivejší je v prípade kandidáta Smeru-SD na post podpredsedu NR SR Miroslava Číža, ktorému vyčíta spôsob komunikácie s opozíciou. „Nechcel by som predbiehať rozhodnutie poslaneckého klubu KDH,“ povedal Hrušovský.

 

Dodal, že hoci je Pellegrini skúsený politik a bývalý predseda parlamentného výboru, vo vedení parlamentu bude po prvý raz. Za týchto okolností mu podľa Hrušovského môže pomôcť, ak mu pri komplikáciách poradí Číž, ktorý je právnik a bývalý podpredseda parlamentu. Na otázku, či počas vlády Ivety Radičovej on takto radil vtedajšiemu predsedovi Národnej rady Richardovi Sulíkovi (SaS), Hrušovský odpovedal, že áno.

 

Hrušovský priznal, že aj Pavol Paška sa snažil nadviazať dialóg s opozíciou, vždy to však podľa neho napokon skončilo pri tom, že Smer-SD má v parlamente väčšinu. „V systéme zastupiteľskej demokracie sa s jednou stranou dobre vládnuť nedá. Zvádza to k opojeniu mocou,“ vyhlásil Hrušovský.

 

Dodal, že nechápal viacero rozhodnutí Pavla Pašku vrátane zvolania mimoriadnej schôdze parlamentu cez víkend vo večerných hodinách. „Rokovať dve noci je neľudské,“ poznamenal.

 

Zároveň zdôraznil, že hoci sa Paška slobodne rozhodol abdikovať a odísť z parlamentu, robil to pod tlakom zverejnených informácií. Teraz je podľa Hrušovského dôležité, aby konzekvencie neostali len v politickej rovine, ale všetky podozrenia vyšetrili zodpovedné inštitúcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies