Hrušovský podal kandidatúru na prezidenta SR

NETKY.SK • 7 Január 2014, 11:06 • 2 min
Hrušovský podal kandidatúru na prezidenta SR

BRATISLAVA - Prezidentský kandidát Ľudovej platformy (KDH, Most-Híd, SDKÚ-DS) Pavol Hrušovský odovzdal dnes v Národnej rade SR podpisy potrebné pre jeho kandidatúru. Od občanov získal 17.458 podpisov, od poslancov Národnej rady SR spolu 30.

slovakia

left justify in out

Okrem poslancov Ľudovej platformy svoj podpis pridali aj Jozef Mihál (SaS) a Alojz Hlina (nezaradený). Hrušovský chce byť občiansko-politický kandidát. Podanie kandidatúry oznámil na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente spolu s lídrami Ľudovej platformy Jánom Figeľom (KDH), Bélom Bugárom (Most-Híd) a Pavlom Frešom (SDKÚ-DS) a predsedníčkou petičného výboru Annou Neumannovou.

Na podávanie kandidatúr majú záujemcovia čas do 9. januára. Na to, aby sa mohli zapojiť do boja o palác, potrebujú minimálne 15.000 podpisov od občanov alebo 15 poslaneckých podpisov. Prvé kolo prezidentských volieb sa na Slovensku uskutoční v sobotu 15. marca. Prípadné druhé kolo bude v sobotu 29. marca. Súčasnému prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi sa skončí funkčné obdobie 15. júna, v tento deň bude inaugurovaný jeho nástupca. Zvolený kandidát sa ujíma funkcie prezidenta SR zložením sľubu.

Kandidatúru na post prezidenta SR oznámili okrem Hrušovského aj premiér Robert Fico (Smer-SD), podnikateľ a filantrop Andrej Kiska, nezaradený poslanec Radoslav Procházka, prvý predseda KDH Ján Čarnogurský, Milan Kňažko, kandidát SMK Gyula Bárdos a Peter Osuský zo SaS. Záujem kandidovať prejavili aj poslankyňa za OĽaNO Helena Mezenskej, Jozef Behýl, Stanislav Martinčko (Koalícia občanov Slovenska), János Bósza, Milan Melník, Ľubica Blašková, primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko (SMS), kardiochirurg Viliam Fischer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies