Hrušovský: Nevylučujem aj vplyv mafie na preverovateľov sudcov

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 13:07 • 2 min
Hrušovský: Nevylučujem aj vplyv mafie na preverovateľov sudcov

BRATISLAVA - Navrhovaný spôsob preverovania spôsobilosti sudcov v novele Ústavy SR od Smeru-SD a KDH v sebe nesie skryté riziká. Pripustil to dnes Pavol Hrušovský (KDH) s tým, že dokonca nevylučuje ani vplyv mafie na zložky, ktoré budú sudcov preverovať.

slovakia

left justify in out

"Cieľ novely je ale dobrý - odstrániť zlých a nechať dobrých. Na sto percent rizikám v normatívnej podobe zabrániť nevieme. Vždy tam zostanú pochybnosti, najdôležitejší je ale úmysel," vyhlásil Hrušovský. On sám je presvedčený, že je povinnosťou politikov hľadať mechanizmy na zlepšovanie stavu v ktorejkoľvek oblasti verejného života, ak tam cítia čokoľvek zlé. "My nesieme zodpovednosť za to, ako stav súdnej moci vyzerá. Nielen súčasní, ale aj minulí politici. Nebáli sme sa za Mečiara, nebudeme sa báť ani teraz," deklaroval.

 

Na margo posilnenia postavenie manželstva, ktorého definícia sa má dostať do ústavy, konštatoval, že ide o nezastupiteľnú a  nenahraditeľnú bunku spoločnosti, od ktorej všetko záleží. "Preto tá snaha, aby sme to normálne ľudsky dokázali pochopiť. To nie je proti niekomu, to je za niečo. Diskutovať stranícky o tak ušľachtilej veci, ako je inštitút manželstva, nepovažujem za najhlavnejšie. Čakám od každého, že to zdravým rozumom dokáže pochopiť," odkázal s dôrazom, že KDH nejde o žiadne kšefty a spolupráca so Smerom-SD na tomto návrhu je len o hľadaní potrebnej ústavnej väčšiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona