Hrušovský je novým členom Dozornej rady Eximbanky

NETKY.SK • 28 Február 2017, 09:08 • 2 min
Hrušovský je novým členom Dozornej rady Eximbanky

BRATISLAVA - Jedným z nových členov Dozornej rady Eximbanky SR, ktorých vláda SR schválila na svojom zasadnutí v stredu (15.2.) na návrh ministra financií Petra Kažimíra je bývalý šéf KDH a bývalý predseda Národnej rady SR Pavol Hrušovský. I

slovakia

left justify in out

"Netajím sa, že vzťah k verejnému životu udržiavam a stretávam sa s verejnými činiteľmi, s mnohými ústavnými činiteľmi. Bol som oslovený, či by som nemal záujem vzhľadom na moju minulosť a politické skúsenosti využiť v niektorých inštitúciách, ako je napríklad Eximbanka," uviedol pre portál topky.sk Hrušovský.

 

Zároveň vylúčil, že by išlo o politický obchod. "Absolútne to vylučujem. Politici, ktorí pre ten štát niečo urobili, sú považovaní za dosť prospešných pre to, aby sa mohli angažovať v takýchto funkciách. Vôbec mi nejde o trafiky, nikdy som to nerobil, nikdy som po tom netúžil. Považujem to za zadosťučinenie za to všetko," priznal Hrušovský.

 

Oficiálne Pavla Hrušovského nominovalo Ministerstvo financií SR. To tvrdí, že všetko prebehlo v súlade so zákonom. "Pavol Hrušovský bol do funkcie nominovaný na základe jeho doterajších skúseností a praxe," reagovala hovorkyňa rezortu financií Alexandra Gogová.

 

Funkčné obdobie člena dozornej rady trvá šesť rokov. Členom dozornej rady patrí za výkon funkcie finančná odmena, ktorej výšku určuje ministerstvo financií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies