Hrušovský chce kandidovať za prezidenta aj s petíciou

NETKY.SK • 11 Júl 2013, 09:23 • 2 min
Hrušovský chce kandidovať za prezidenta aj s petíciou

BRATISLAVA – Predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Hrušovský chce v prípade prezidentskej kandidatúry zbierať podpisy od ľudí pod petíciu, ktorá je potrebná pre kandidatúru.

slovakia

left justify in out

Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, so zberom podpisov chce začať po letných prázdninách. Podľa neho treba mať istú toleranciu k ľuďom, netreba príliš násilím presadzovať svoj cieľ a záujem. „Leto je na oddych, leto je na dovolenky, ľudia potrebujú trošku sa uzavrieť do svojich rodín, možno aj do seba, riešiť niektoré problémy, ktoré im pracovné zaťaženie počas iných období nedovolilo,“ povedal s tým, že nechce byť folklorista a chodiť z jedných folklórnych slávností na druhé len preto, aby ho ľudia videli. „To, aby ma ľudia chceli, je pre mňa dôležitejšie, než aby ma videli. Urobím všetko pre to, ak by som bol kandidátom, aby ma ľudia chceli,“ vyhlásil.

Zber podpisov pod petíciu je podľa Hrušovského len technika, ako autorizovať ústavne a zákonne prezidentskú kandidatúru. “Paralelne s podporou poslancov NR SR si myslím, že by bolo dobré a vhodné sa aj cez petíciu občanov pokúsiť zistiť sympatiu a názory,“ dodal. Na kandidatúru na prezidenta je potrebných buď 15 podpisov poslancov NR SR, alebo 15-tisíc podpisov na petíciu od občanov. Hrušovského podporujú v kandidatúre KDH a Most-Híd. Sám však čaká, či ho podporí aj SDKÚ-DS. 

Podpisy už začali zbierať viacerí prezidentskí kandidáti – Ján Čarnogurský, Andrej Kiska, Peter Osuský a Radoslav Procházka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona