Hrušovský: Celá opozícia sa nikdy nezjednotí na šéfovi NKÚ

NETKY.SK • 18 Marec 2013, 12:25 • 2 min
Hrušovský: Celá opozícia sa nikdy nezjednotí na šéfovi NKÚ

BRATISLAVA - Podmienka vládneho Smeru-SD, aby sa novým šéfom Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) stal človek, ktorý bude mať podporu celej opozície, nikdy splnená nebude. V dnešnej relácii televízie Markíza Na telo to priznal predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Hrušovský.

slovakia

left justify in out

"Ak táto podmienka strany Smer-SD na jednotnom kandidátovi celej opozície má byť splnená, tak splnená nikdy nebude, lebo tam popierame slobodný mandát poslanca. Ja hovorím o dohode medzi stranami. Premiér na začiatku volebného obdobia povedal, že šéf NKÚ patrí opozícii. To je päť politických strán. Z ich dohody vzišlo, že kandidáta bude delegovať SaS. Táto dohoda zatiaľ porušená nebola," vysvetlil.

Podľa predsedu parlamentu Pavla Pašku (Smer-SD) sa opozícia tvári, že sa ponúka ako alternatíva voči Smeru-SD, no nevie sa zhodnúť ani na personálnom návrhu. "Predsedovi NKÚ skončilo funkčné obdobie ešte za ich vlády, ani vtedy sa nevedeli dohodnúť. My stále čakáme na ich návrh," deklaroval Paška.

V poradí už štvrtá voľba predsedu NKÚ sa uskutočnila v parlamente tento týždeň. Vladimír Klimeš získal v tajnej voľbe len 39 hlasov od 126 prítomných poslancov. Na zvolenie potreboval získať nadpolovičnú väčšinu hlasov prítomných poslancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona