Hrušovský: Ako prezident by som nedovolil, aby Hedviga Malinová odišla

NETKY.SK • 4 Január 2014, 08:31 • 2 min
Hrušovský: Ako prezident by som nedovolil, aby Hedviga Malinová odišla

BRATISLAVA – Kandidát na post hlavy štátu Pavol Hrušovský hovorí, že by ako prezident nedovolil, aby akýkoľvek občan opustil Slovensko a dobrovoľne sa vzdal občianstva preto, že tu nefunguje ktorákoľvek ústavná moc.

slovakia

left justify in out

Týmito slovami komentoval rozhodnutie Hedvigy Žákovej Malinovej, ktorá v decembri prijala maďarské občianstvo a rozhodla sa odsťahovať do severomaďarského mesta Györ.

"Za viac ako šesť rokov nevyšetriť jedno závažné podozrenie z trestnej činnosti a stále hľadať rôzne výhovorky, u mňa ako prezidenta republiky by neobstálo. Preto by som aktívne vstúpil s ústavnými právomocami prezidenta republiky a takýto stav by som netrpel," povedal Hrušovský, ktorého v boji o prezidentské kreslo podporujú strany KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS.

Hrušovský hovorí, že mu bolo ľúto, keď si žiadny z najvyšších ústavných predstaviteľov „nevšimol“, že občan Slovenska sa dobrovoľne vzdáva občianstva SR. "Dôvody, ktoré viedli túto občianku, prečo sa vzdala občianstva, sú pre mňa dramatické," podčiarkol.

Kauza sa rieši od augusta 2006, keď dvaja holohlaví mladíci údajne prepadli v Nitre vtedy 23-ročnú Hedvigu Malinovú, surovo ju dokopali, okradli a na tričko napísali protimaďarské heslá. Študentka neskôr udala, že sa tak stalo, keď išla na skúšku na Fakultu stredoeurópskych štúdií Univerzity Konštantína Filozofa a do mobilu hovorila po maďarsky. Polícia vyšetrovanie útoku ukončila 11. septembra 2006 so záverom, že skutok sa nestal. Od 14. mája 2007 je stíhaná pre krivú výpoveď a krivú prísahu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona