Hrušovský: Ak ústava prejde, iné zväzky nedostanú práva ako manželstvo

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 10:40 • 2 min
Hrušovský: Ak ústava prejde, iné zväzky nedostanú práva ako manželstvo

BRATISLAVA - Ak novela Ústavy SR od Smeru-SD a KDH prejde, v parlamente nebude možné prijímať zákony, ktoré by akokoľvek oslabovali inštitút manželstva, alebo by nedajbože priznávali rovnaké práva iným zväzkom ako manželstvu muža a ženy.

slovakia

left justify in out

Počas dnešnej parlamentnej rozpravy to uviedol jeden z predkladateľov novely Pavol Hrušovský (KDH).
      

Politik zároveň označil tých, ktorí spojenectvo Smeru-SD a KDH vnímajú ako obchod, za krikľúňov. "Ak chceme presadiť v tejto NR SR ústavnú zmenu, potrebujeme dohodu. Bol kšeft dohoda so Smerom-SD, keď sme predčasne skončili funkčné obdobie vlády Ivety Radičovej? Bol to kšeft, obchod alebo čo to bolo? Alebo to bola dohoda o tom, ako ďalej? Preto sa prestaňme osočovať, ohovárať a podozrievať. Uisťujem za KDH všetkých, že tu ide len a len o dobrý úmysel," deklaroval.
      

Martin Poliačik (SaS) reagoval, že pre mnohých poslancov to vyzerá tak, že upadajúci Smer-SD, ktorý vie, že pôjde preferenčne len dole, si už teraz hľadá koaličného partnera a definuje svoju budúcu tvár. "To nebude tvár progresívnej sociálnej demokracie, ale konzervatívnej strany. Môžete opakovať dokola, že to nie je kšeft, ale už len účelové spojenie dvoch, takto nesúvisiacich tém pred prezidentskými voľbami napovedá, že o určitý druh kšeftu pôjde," odkázal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies