Hrušovský: Ak siahnete na predsedu, siahnete na stranu

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 18:33 • 2 min
Hrušovský: Ak siahnete na predsedu, siahnete na stranu

BRATISLAVA - Odvolávanie Jána Figeľa (KDH) z postu podpredsedu Národnej rady SR smeruje k zápasu o charakter štátu. Vyhlásil to dnes v pléne poslanec Pavol Hrušovský (KDH) a upozornil, že Figeľ nie je len podpredsedom parlamentu, ale aj predsedom KDH.

slovakia

left justify in out

"Ak siahnete na predsedu, siahnete na stranu. Možno si ani neuvedomujete, aké následky to môže mať v čase začínajúcej politickej súťaže medzi stranami," varoval poslancov Smeru-SD. Členov vládnej strany tiež upozornil, že politická kultúra predpokladá naplnenie dvoch podmienok. "Rešpektovanie ústavy všetkými občanmi a politikmi a spoločná zhoda, že veci, ktoré sú predmetom štátneho záujmu, nebudú dôvodom na politický zápas," povedal.
     

Návrh na odvolanie Figeľa preto Hrušovský považuje za prejav arogantného politického zápasu. "Tadiaľto cesta nevedie. Stiahnite tento návrh z rokovania schôdze," apeloval.
     

Hrušovský zároveň pripomenul, že keď KDH v roku 2012 nominovalo na post podpredsedu parlamentu Figeľa, proti tejto nominácii nevystúpil nikto. "Bolo to pritom dva roky po tom, ako sa stal ministrom dopravy. Čo sme robili, keď sme až po tak dlhom čase objavili, že Figeľ je hlavným vinníkom tohto stavu?" pýtal sa.
     

Pavol Hrušovský zdôraznil, že Jána Figeľa osobne pozná a zaručuje sa za neho. "Pohrávame sa s niečím, čo v slovenskej politike považujem za nebezpečné. Figeľ pri voľbe za podpredsedu dostal 114 hlasov od 144 prítomných poslancov. Teraz ideme človeka, ktorému sme dali dôveru, odvolávať, hoci na to neexistujú žiadne dôvody," dodal.
     

Anton Martvoň (Smer-SD) ho v reakcii upozornil, že kauza Váhostav-SK je tu až teraz. "Nebola tu skôr. A za vznikom tejto kauzy je pán Figeľ. Na vyvodenie politickej zodpovednosti netreba porušenie zákona, stačí, keď je tu kauza," myslí si.
     

Ľubošovi Blahovi (Smer-SD) chýbala v Hrušovského vystúpení úprimnosť. "Nepostavili ste sa, keď sa tu lámala ústava, ale až teraz, keď ide o vašu stranu. Je to prejav farizejstva," povedal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies