Hrušovskému a Sulíkovi sa nepáči, že Fico bol v rozhlase sám

NETKY.SK • 11 Január 2014, 16:27 • 2 min
Hrušovskému a Sulíkovi sa nepáči, že Fico bol v rozhlase sám

BRATISLAVA - SaS vyzýva Rozhlas a televíziu Slovenska, aby nezvýhodňovala prezidentského kandidáta Roberta Fica.

slovakia

left justify in out

Prezidentskému kandidátovi Pavlovi Hrušovskému sa nepáči, že premiér a kandidát na prezidenta Robert Fico bol dnes jediným hosťom v relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy. "Vyzývam Roberta Fica na férovú kampaň. Od ohlásenia kandidatúry sa nemôže tváriť len ako premiér a zneužívať verejnoprávne médiá na vlastnú kampaň," napísal Hrušovský v stanovisku. Podľa neho sú takéto "sólo relácie" v kampani neprípustné, ak rovnaký priestor nedostanú aj ďalší kandidáti. Robert Fico svojim konaním podľa Hrušovského potvrdzuje nebezpečnosť experimentu, ak by strana Smer ovládla aj prezidentský úrad. "Štátostrana nemá priestor v demokracii a zneužívanie moci na nezdravý vplyv nad médiami sú jej prvým znakom," dodal.

Telerozhlas kritizuje aj strana Sloboda a Solidarita, dnešnú reláciu považuje za porušenie zásad verejnoprávnosti. Fica podľa SaS treba už z hľadiska relácií v RTVS považovať v prvom rade za prezidentského kandidáta. "Je preto hrubým porušením pravidiel fair play, aby vystupoval v relácií sám, ako sa to stalo dnes v Slovenskom rozhlase,“ vyhlásil predseda SaS Richard Sulík. Strana žiada, aby sa otázkou vyváženosti, ako aj dnešnou reláciou, zaoberali príslušné rady. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona