Hruška si pochvaľuje angažmán vo Zvolene: V Česku už nebolo čo dokazovať

NETKY.SK • 10 August 2016, 09:40 • 2 min
Hruška si pochvaľuje angažmán vo Zvolene: V Česku už nebolo čo dokazovať

ZVOLEN - S vizitkou päťnásobného majstra českej extraligy a jej dvojnásobného najlepšieho strelca prišiel do Zvolena český hokejista David Hruška. Po dlhých rokoch sa rozhodol pre zahraničný angažmán, ku ktorému ho prehovoril tréner Zvolena Josef Turek. Angažmán pod Pustým hradom si zatiaľ pochvaľuje a vníma ho ako novú výzvu.

slovakia

left justify in out

Vedenie zvolenského klubu sa počas leta snažilo vyvážiť odchody angažovaním kvalitatívne podobných hráčov. Produktivitu i potrebné skúsenosti by mal priniesť 39-ročný David Hruška, ktorý je najstarším hráčom v kádri trénerov Josefa Tureka a Andreja Podkonického. "Prilákal ma sem tréner Turek. Hrával som pod ním už v Chomutove a myslím si, že je to kvalitný tréner. Pôsobenie vo Zvolene je pre mňa zároveň aj nová výzva. V českej extralige už nebolo čo dokazovať, prijal som preto túto slovenskú výzvu. Zatiaľ si všetko pochvaľujem. Trochu to tu poznám, keďže som už vo Zvolene bol na turnaji ešte ako hráč Chomutova. Nie je to pre mňa neznáme prostredie. Hokejisti sú zvyknutí prispôsobiť sa," uviedol Hruška.

 

V drese svojho nového zamestnávateľa sa prvýkrát predstavil v utorňajšom prípravnom zápase v Košiciach. Jeho tím prehral 3:6, ale podľa skúseného útočníka by mu nemali chýbať vysoké ambície. "Nepoznám kvalitu ostatných tímov, ale Zvolen je určite jeden z tých, ktoré majú ambíciu hrať o titul," poznamenal David Hruška. Hoci v najvyššej českej súťaži hrával aj za Havířov, Litvínov, Chomutov či Karlove Vary, najlepšie spomienky má na pražskú Slaviu. V jej drese sa stal dvakrát najlepším strelcom súťaže a získal s ňou aj dva majstrovské tituly. Historické údaje uvádzajú meno Hrušku v piatich majstrovských tímoch, samotný útočník si najviac cení dva získané tituly v rokoch 2003 a 2008. "Najviac spomínam na dva tituly so Slaviou Praha. Tam som si tie zápasy veľmi užil. Titulom so Vsetínom až takú váhu nedávam, pretože som vtedy príliš nehral. Viac si vážim tituly so Slaviou," poznamenal skúsený útočník.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies