Hrubá vrstva snehu spomalila dopravu v Alpách, v Rakúsku zahynul Čech

NETKY.SK • 10 Január 2012, 09:32 • 2 min
Hrubá vrstva snehu spomalila dopravu v Alpách, v Rakúsku zahynul Čech

Hrubá vrstva snehu spomalila dopravu v Alpách, v Rakúsku zahynul Čech

slovakia

left justify in out

img

Hrubá vrstva snehu dnes pokrýva väčšinu strednej časti alpského regiónu medzi východným Švajčiarskom a západným Rakúskom, čo spomalilo cestnú a železničnú dopravu. Najmenej jeden človek, Čech, zahynul pri nehode súvisiacej s nepriaznivým počasím.
Tri dni sneženia priniesli v niektorých oblastiach vyše metra čerstvého snehu.
Časť hlavnej železničnej trasy v rakúskej spolkovej krajine Tirolsko, ktorá vedie z východu na západ, zostala aj dnes zatvorená. Úrady uviedli, že v sobotu zahynul v Rakúsku Čech, keď auto dostalo šmyk a narazilo doňho práve vtedy, keď pripevňoval snehové reťaze na vlastné vozidlo.
Vo Švajčiarsku úrady varovali pred nebezpečenstvom lavín, a to vo švajčiarskych Alpách a v pohorí Jura.
Švajčiarsky meteorologický úrad zverejnil predpoveď, podľa ktorej má prestať snežiť v pondelok a celý budúci týždeň majú byť dokonalé podmienky na zimné športy.
V najvyššom českom pohorí Krkonoše je vďaka štedrej snehovej nádielke najviac snehu za posledných päť rokov. Strediská preto cez víkend zaplnili tisíce lyžiarov. V tom najväčšom stredisku, Špindlerovom Mlyne, sa dolu svahom preháňalo približne 10.000 ľudí. Informoval o tom dnes český spravodajský portál iDNES.cz. Najviac lyžiarov pricestovalo z Poľska, kde 6. januára oslavovali sviatok Traja králi a Poliaci tak mali predĺžený víkend.
V niektorých lyžiarskych areáloch v Krkonošiach bolo 130 či dokonca 150 centimetrov snehu. V týchto českých horách však stále platí tretí stupeň lavínového nebezpečenstva, upozornil portál iDNES.cz.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies