Hru Natálka odohrajú v SND, pozrie si ju aj ministerka spravodlivosti Žitňanská

NETKY.SK • 25 Február 2017, 12:22 • 2 min
Hru Natálka odohrajú v SND, pozrie si ju aj ministerka spravodlivosti Žitňanská

BRATISLAVA - Hru Natálka, ktorá upozorňuje na znaky a prejavy extrémizmu, uvedú v Slovenskom národnom divadle (SND). V pondelok 27. februára si ju tam príde pozrieť aj ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská, ktorá presadila protiextrémistický balíček.

slovakia

left justify in out

"Projekt Natálka triafa do čierneho, keďže sa okamžite stal tŕňom v oku extrémistom, ktorí sa ho snažia zdiskreditovať a zastaviť. Ja ho, naopak, považujem za výnimočný a svojou účasťou na predstavení v SND chcem vyjadriť jeho tvorcom rešpekt a podporu," povedala pre TASR Žitňanská. Ministerka verí, že ani školy sa nedajú zastrašiť a Natálku uvidí čo najviac študentov.

 

Inscenácia vznikla na pôdoryse skutočného príbehu a mapuje kauzu z Českej republiky z roku 2009. Je to príbeh malej Natálky z Vítkova, rómskeho dievčatka a jeho rodiny, do domu ktorých hodili neonacisti zápalné fľaše, tzv. Molotovove koktaily. Spracovaním udalostí vznikla rekonštrukcia súdneho procesu s neonacistami aj s matkou malej Natálky, ktorá utrpela popáleniny na 80 percentách tela. Predstavenie má upozorniť na znaky a prejavy extrémizmu a hraničné konanie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies