Hrôzostrašný nález na pláži: 5-metrový morský živočích s rohmi!

NETKY.SK • 23 August 2013, 15:55 • 2 min
Hrôzostrašný nález na pláži: 5-metrový morský živočích s rohmi!

ALMÉRIA – Hrôzostrašné! Takto jedným slovom sa dá opísať „rohatá príšera“, ktorú vyplavilo more na pláži Luis Siret v španielskej dedinke Villaricos, blízko mesta Alméria.

slovakia

left justify in out

Neznámy živočích je dlhý 5 metrov mal rohy a bol v značnom štádiu rozkladu. Odborníci zatiaľ nevedia o aký druh živočícha sa môže jednať. „Nevieme čo to môže byť, ale neuveriteľne to smrdelo, pretože to bolo mŕtve už dlhšiu dobu,“ povedala koordinátorka bezpečnosti Maria Sanchézová. Tento hrôzostrašný nález sa podaril miestnej žene, ktorá sa prechádzala po pláži. „Miestna obyvateľka našla jednu časť a my sme našli zvyšok,“ dodala Sanchézová.

 S identifikáciou živočícha buú mať vedci kvôli pokročilému stavu rozkladu problémy. „Možno nám niečo povedia kosti, ale budeme musieť spraviť genetické testy, ktoré sú veľmi finančne náročné,“ povedal Paco Toledano hovorca ústavu na ochranu morských živočíchov. Podľa Toledana kosti, ktoré vyzerajú ako rohy nie sú v skutočnosti rohy ale, kosti ktoré zo živočícha opadali.

Podľa odborníkov by sa mohlo jednať o morského hada (lat. Regalecus glesne), alebo nejaký druh žraloka.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies