Hrôzostrašné VIDEO: Sýrski povstalci popravili 11 vojakov!

NETKY.SK • 16 Máj 2013, 11:27 • 2 min
Hrôzostrašné VIDEO: Sýrski povstalci popravili 11 vojakov!

BEJRÚT - Skupina islamských extrémistov v Sýrii popravila 11 mužov, ktorých obvinila z účasti na masakrách spáchaných vojenskými silami režimu prezidenta Bašára Asada. Ukazuje to videonahrávka, ktorú dnes zverejnili na internete.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Popravu vykonala vo východosýrskej provincii Dajr az-Zaur skupina Džabhat an-Nusra, napojená na al-Káidu.  Muž s čiernou kuklou na hlave na videu oznámil, za čo boli 11 muži "odsúdení", a strelil každému z nich zozadu do hlavy, informovala agentúra Reuters.

Ide o druhú nahrávku za dva dni, ktorá zachytáva takéto popravy spáchané bojovníkmi zo skupín hlásiacich sa k spojenectvu s al-Káidou. V stredu na internete zverejnili video zo severosýrskej provincii Rakka, kontrolovanej islamistickými povstalcami, na ktorom pri miestnej ceste zastrelili troch mužov so zaviazanými očami.

Muž na novom videu uviedol, že poprava bola odplatou za zabíjanie v pobrežnom meste Bániás, odkiaľ sa pred dvoma týždňami objavili zábery desiatok tiel ležiacich v uliciach.

Videá zachytávajúce popravy a mučenie sú v Sýrii čoraz častejšie. Podľa proopozičného Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva si vyše dvojročný konflikt v krajine vyžiadal už viac než 94.000 ľudských životov.

VIDEO nie je vhodné pre deti a citlivých ľudí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies