Hrôzostrašné odhady: V Nigérii môže v roku 2017 od hladu zomrieť až 80-tisíc detí, varuje Unicef

NETKY.SK • 14 December 2016, 07:31 • 2 min
Hrôzostrašné odhady: V Nigérii môže v roku 2017 od hladu zomrieť až 80-tisíc detí, varuje Unicef

LAGOS - Humanitárni pracovníci varujú, že ak sa k deťom na severovýchode Nigérie urýchlene nedostanú potraviny, až 80-tisíc ich v roku 2017 môže zomrieť v ťažkých životných podmienkach spôsobených hladomorom, ktoré zavinilo povstanie islamistickej skupiny Boko Haram.

slovakia

left justify in out

Výkonný riaditeľ Detského fondu OSN (UNICEF) Anthony Lake v utorok varoval, že táto "kríza môže prerásť do katastrofy". Deťom podľa neho hrozí smrť, pokiaľ urýchlene nedostanú špecializovanú stravu a starostlivosť.

Lake vo svojom vyhlásení doplnil, že údaj o 400.000 ohrozených deťoch je iba zlomkom z utrpenia, ktoré v dôsledku teroru organizácie Boko Haram prežíva okolo 2,6 milióna obyvateľov Nigérie. Povstanie Boko Haram vypuklo pred siedmimi rokmi. O život už podľa dostupných záznamov prišlo viac než 20.000 ľudí.

UNICEF už v septembri upozorňoval, že humanitárna kríza v Nigérii je v súčasnosti jednou z najhorších na svete práve pre vysoký počet detí, ktorým hrozí smrť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies