Na dnes sme pre Vás pripravili:
Hroznová bublanina.
Bublanina s jahodami, čerešňami, malinami... Tak prečo nie s hroznom!
Suroviny:
5 vajíčok, 250 g práškového cukru, 250 g polohrubej múky, 1 vanilku, 1 prášok do pečiva, 2,5 dcl oleja, 2,5 dcl vlažnej vody, hroznové bobule,
Príprava receptu:
Žĺtky s cukrom a vanilkou vyšľaháme, postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu a olej. Nakoniec vmiešame z bielkov vyšľahaný sneh. Cesto preložíme na väčší hlboký plech, ktorý sme vymastili maslom a posypali múkou. Hroznové bobule umyjeme a poprášime hrubou múkou, aby neklesli na dno bublaniny. Rovnomerne ich uložíme na cesto a dáme upiecť. Upečenú bublaninu posypeme práškovým cukrom.
Čas prípravy: 80 minút
UTOROK 13.9.2016
Hroznové želé.
Hroznové želé môžeme podávať ako dezert, alebo aj ako sladkú desiatu či olovrant.
Suroviny pre 4 osoby:
600 g hrozna, 450 ml hroznovej šťavy, 300 ml bieleho vína, želatínu,
Príprava receptu:
Hroznové bobule otrháme, umyjeme a prekrojíme na polovičky. Želatínu namočíme, medzi tým zohrejeme hroznovú šťavu, pridáme do nej nabobtnanú želatínu a víno. Necháme rozpustiť, zalejeme bobule ktoré sme uložili do kompótových misiek. Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Podávame zdobené so šľahačkou.
Prajeme dobrú chuť.
Čas prípravy: 60 minút
STREDA 14.9.2016
Šalát z kyslej kapusty a hrozna.
Tento šalát je vhodný v zime ako super vitamínová bomba.
Suroviny pre 4 osoby:
600 g kyslej kapusty, 2 väčšej mrkvy, 1 strapec bieleho hrozna, 1 cibuľu, 2 PL olivového oleja,
Príprava receptu:
Kapustu prepláchneme, pokrájame na menšie kúsky a vložíme do misy. Pridáme očistenú a nastrúhanú mrkvu, nakrájanú cibuľu a bobule hrozna. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.
Čas prípravy: 15 minút
ŠTVRTOK 15.9.2016
Šunková roláda s hroznom.
Hrozno je veľmi variabilné ovocie, ktoré sa dá kombinovať so sladkými aj slanými potravinami.
Suroviny:
4 PL masla, 200 g tvarohu, 4 PL smotany na šľahanie, plátky šunky, soľ, mleté čierne korenie, hrozno,
Príprava receptu:
Na alobal rozložíme plátky šunky do dvoch obdĺžnikov. Maslo, tvaroh, soľ, korenie a podľa potreby smotanu vymiešame. Do tejto zmesi pridáme na drobno nakrájané bobule hrozna. Zmes na nesieme na šunku a zrolujeme do rolády. Zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť. Roládu pokrájame na plátky, položíme na kolieska rožkov a ozdobíme bobuľou hrozna.
Čas prípravy: 30 minút
PIATOK 16.9.2016
Vyprážané hroznové bobule.
Netradičné, ale vynikajúce sladké jednohubky, ktorými určite prekvapíte každú návštevu.
Suroviny:
Hrozno, hladká múka, práškový cukor, vajíčko, mlieko, olej na vyprážanie,
Príprava receptu:
1 vajíčko rozmiešame v 1 dcl oleja, pridáme 1 ČL práškového cukru a hladkej múky toľko, aby vzniklo redšie cestíčko. Hroznové bobule umyjeme, postupne namáčame do cestíčka a následne vyprážame v horúcom oleji. Ukladáme na papierovú servítku, ktorá vsaje prebytočný olej. Napichujem na špáradlá.
Čas prípravy: 30 minút
Prajeme dobrú chuť.
Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.