Hroznový týždeň

NETKY.SK • 12 September 2016, 09:00 • 2 min
Hroznový týždeň

BRATISLAVA - Hrozno je hádam najpopulárnejšie ovocie. Je sladké a plné vitamínov a iných zdraviu prospešných látok. Tak prečo si z neho nepripraviť niečo dobré na jedenie?

slovakia

left justify in out

Na dnes sme pre Vás pripravili:

Hroznová bublanina.

 

Bublanina s jahodami, čerešňami, malinami... Tak prečo nie s hroznom!

 

Suroviny:

5 vajíčok, 250 g práškového cukru, 250 g polohrubej múky, 1 vanilku, 1 prášok do pečiva, 2,5 dcl oleja, 2,5 dcl vlažnej vody, hroznové bobule,

 

Príprava receptu:

Žĺtky s cukrom a vanilkou vyšľaháme, postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu a olej. Nakoniec vmiešame z bielkov vyšľahaný sneh. Cesto preložíme na väčší hlboký plech, ktorý sme vymastili maslom a posypali múkou. Hroznové bobule umyjeme a poprášime hrubou múkou, aby neklesli na dno bublaniny. Rovnomerne ich uložíme na cesto a dáme upiecť. Upečenú bublaninu posypeme práškovým cukrom.

obrazokČas prípravy: 80 minút

 

UTOROK 13.9.2016

Hroznové želé.

 

Hroznové želé môžeme podávať ako dezert, alebo aj ako sladkú desiatu či olovrant.

 

Suroviny pre 4 osoby:

600 g hrozna, 450 ml hroznovej šťavy, 300 ml bieleho vína, želatínu,

 

Príprava receptu:

Hroznové bobule otrháme, umyjeme a prekrojíme na polovičky. Želatínu namočíme, medzi tým zohrejeme hroznovú šťavu, pridáme do nej nabobtnanú želatínu a víno. Necháme rozpustiť, zalejeme bobule ktoré sme uložili do kompótových misiek. Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Podávame zdobené so šľahačkou.

Prajeme dobrú chuť.

obrazokČas prípravy: 60 minút

 

STREDA 14.9.2016

Šalát z kyslej kapusty a hrozna.

 

Tento šalát je vhodný v zime ako super vitamínová bomba.

 

Suroviny pre 4 osoby:

600 g kyslej kapusty, 2 väčšej mrkvy, 1 strapec bieleho hrozna, 1 cibuľu, 2 PL olivového oleja,

 

Príprava receptu:

Kapustu prepláchneme, pokrájame na menšie kúsky a vložíme do misy. Pridáme očistenú a nastrúhanú mrkvu, nakrájanú cibuľu a bobule hrozna. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.

obrazokČas prípravy: 15 minút

 

ŠTVRTOK 15.9.2016

Šunková roláda s hroznom.

 

Hrozno je veľmi variabilné ovocie, ktoré sa dá kombinovať so sladkými aj slanými potravinami.

 

Suroviny:

4 PL masla, 200 g tvarohu, 4 PL smotany na šľahanie, plátky šunky, soľ, mleté čierne korenie, hrozno,

 

Príprava receptu:

Na alobal rozložíme plátky šunky do dvoch obdĺžnikov. Maslo, tvaroh, soľ, korenie a podľa potreby smotanu vymiešame. Do tejto zmesi pridáme na drobno nakrájané bobule hrozna. Zmes na nesieme na šunku a zrolujeme do rolády. Zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť. Roládu pokrájame na plátky, položíme na kolieska rožkov a ozdobíme bobuľou hrozna.

obrazokČas prípravy: 30 minút

 

PIATOK 16.9.2016

Vyprážané hroznové bobule.

 

Netradičné, ale vynikajúce sladké jednohubky, ktorými určite prekvapíte každú návštevu.

 

Suroviny:

Hrozno, hladká múka, práškový cukor, vajíčko, mlieko, olej na vyprážanie,

 

Príprava receptu:

1 vajíčko rozmiešame v 1 dcl oleja, pridáme 1 ČL práškového cukru a hladkej múky toľko, aby vzniklo redšie cestíčko. Hroznové bobule umyjeme, postupne namáčame do cestíčka a následne vyprážame v horúcom oleji. Ukladáme na papierovú servítku, ktorá vsaje prebytočný olej. Napichujem na špáradlá.

obrazokČas prípravy: 30 minút

 

Prajeme dobrú chuť. 

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies