Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
30. okt. 2020Šimon
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
12.09.2016 09:00 Gurmán
Hroznový týždeň
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
12.09.2016 09:00 Gurmán

Hroznový týždeň



BRATISLAVA - Hrozno je hádam najpopulárnejšie ovocie. Je sladké a plné vitamínov a iných zdraviu prospešných látok. Tak prečo si z neho nepripraviť niečo dobré na jedenie?


Na dnes sme pre Vás pripravili:

Hroznová bublanina.

 

Bublanina s jahodami, čerešňami, malinami... Tak prečo nie s hroznom!

 

Suroviny:

5 vajíčok, 250 g práškového cukru, 250 g polohrubej múky, 1 vanilku, 1 prášok do pečiva, 2,5 dcl oleja, 2,5 dcl vlažnej vody, hroznové bobule,

 

Príprava receptu:

Žĺtky s cukrom a vanilkou vyšľaháme, postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu a olej. Nakoniec vmiešame z bielkov vyšľahaný sneh. Cesto preložíme na väčší hlboký plech, ktorý sme vymastili maslom a posypali múkou. Hroznové bobule umyjeme a poprášime hrubou múkou, aby neklesli na dno bublaniny. Rovnomerne ich uložíme na cesto a dáme upiecť. Upečenú bublaninu posypeme práškovým cukrom.

Čas prípravy: 80 minút

 

UTOROK 13.9.2016

Hroznové želé.

 

Hroznové želé môžeme podávať ako dezert, alebo aj ako sladkú desiatu či olovrant.

 

Suroviny pre 4 osoby:

600 g hrozna, 450 ml hroznovej šťavy, 300 ml bieleho vína, želatínu,

 

Príprava receptu:

Hroznové bobule otrháme, umyjeme a prekrojíme na polovičky. Želatínu namočíme, medzi tým zohrejeme hroznovú šťavu, pridáme do nej nabobtnanú želatínu a víno. Necháme rozpustiť, zalejeme bobule ktoré sme uložili do kompótových misiek. Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Podávame zdobené so šľahačkou.

Prajeme dobrú chuť.

Čas prípravy: 60 minút

 

STREDA 14.9.2016

Šalát z kyslej kapusty a hrozna.

 

Tento šalát je vhodný v zime ako super vitamínová bomba.

 

Suroviny pre 4 osoby:

600 g kyslej kapusty, 2 väčšej mrkvy, 1 strapec bieleho hrozna, 1 cibuľu, 2 PL olivového oleja,

 

Príprava receptu:

Kapustu prepláchneme, pokrájame na menšie kúsky a vložíme do misy. Pridáme očistenú a nastrúhanú mrkvu, nakrájanú cibuľu a bobule hrozna. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.

Čas prípravy: 15 minút

 

ŠTVRTOK 15.9.2016

Šunková roláda s hroznom.

 

Hrozno je veľmi variabilné ovocie, ktoré sa dá kombinovať so sladkými aj slanými potravinami.

 

Suroviny:

4 PL masla, 200 g tvarohu, 4 PL smotany na šľahanie, plátky šunky, soľ, mleté čierne korenie, hrozno,

 

Príprava receptu:

Na alobal rozložíme plátky šunky do dvoch obdĺžnikov. Maslo, tvaroh, soľ, korenie a podľa potreby smotanu vymiešame. Do tejto zmesi pridáme na drobno nakrájané bobule hrozna. Zmes na nesieme na šunku a zrolujeme do rolády. Zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť. Roládu pokrájame na plátky, položíme na kolieska rožkov a ozdobíme bobuľou hrozna.

Čas prípravy: 30 minút

 

PIATOK 16.9.2016

Vyprážané hroznové bobule.

 

Netradičné, ale vynikajúce sladké jednohubky, ktorými určite prekvapíte každú návštevu.

 

Suroviny:

Hrozno, hladká múka, práškový cukor, vajíčko, mlieko, olej na vyprážanie,

 

Príprava receptu:

1 vajíčko rozmiešame v 1 dcl oleja, pridáme 1 ČL práškového cukru a hladkej múky toľko, aby vzniklo redšie cestíčko. Hroznové bobule umyjeme, postupne namáčame do cestíčka a následne vyprážame v horúcom oleji. Ukladáme na papierovú servítku, ktorá vsaje prebytočný olej. Napichujem na špáradlá.

Čas prípravy: 30 minút

 

Prajeme dobrú chuť. 

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok