Hrozné: Mladá tínedžerka zomrela po napadnutí žralokom na západe Austrálie

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 07:31 • 2 min
Hrozné: Mladá tínedžerka zomrela po napadnutí žralokom na západe Austrálie

SYDNEY – Iba 17-ročné dievča podľahlo zraneniam, keď ju pri surfovaní so svojím otcom napadol žralok.

slovakia

left justify in out

Mladé dievča, ktoré si užívalo voľný čas so svojim otcom surfovaním na pláži Bandy Creek po prevoze do nemocnice zomrelo. Napadnuté dievča prišlo pri útoku žralokom o nohu, jej otca, ktorý vyviazol len s ľahšími zraneniami ošetrili záchranári priamo na pláži.

 

V pondelok popoludní bolo dievča prevezené v kritickom stave do nemocnice, kde zraneniam nakoniec podľahla. Pláž na ktorej sa nešťastný incident odohral, bola uzavretá po dobu 48 hodín. Ministerstvo pre rybolov ohlásilo nepretržité hliadkovanie na pláži a posilnenie kontroly vôd v tejto oblasti.

 

Táto oblasť, ktorá sa nachádza iba 3 kilometre od obľúbenej Wylie Bay, je známa nadmerným výskytom veľkého bieleho žraloka. V posledných rokoch Austrália zaznamenáva priemerne dva smrteľné útoky žralokom ročne. V minulom roku zomrel 60-ročný Doreen Collyer, ktorý sa potápal iba 1 kilometer od pobrežia, keď ho žralok napadol, senior útok neprežil.

 

Ďalší prípad napadnutia sa stal v Wylie zálive, kde žralok napadol surfistu, mladý muž síce útok prežil no prišiel pri ňom o pravú ruku a ľavú ruku nad lakťom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies