Hrozná spoveď sexuálnej otrokyne, ktorá unikla z rúk IS

NETKY.SK • 16 Február 2016, 10:47 • 2 min
Hrozná spoveď sexuálnej otrokyne, ktorá unikla z rúk IS

LONDÝN - Nadia Muradová (21) navštívila Britániu, kde sa zdieľala o hrozných činoch, ktoré prevádzajú bojovníci IS. Zažila si skutočné peklo. Už ako mladé dievča osirela, po tom čo džihádisti zabili jej matku v severnom Iraku.

slovakia

left justify in out

Mala ešte šesť bratov, ktorých džihádisti zavraždili a ona sa ocitla v rukách islamistov ako sexuálna otrokyňa. Nadia sa dostala do zajatia, keď bojovníci IS vtrhli do Sindžáru. Približne 3400 jezídskych žien a detí sú ešte stále zadržiavaní ako rukojemníci. Ďalší jezídi museli odísť, pretože ich vyhnali z vlasti.

 

"Približne 5800 jezídskych žien a detí bolo celkovo zajatých bojovníkmi IS. Zabili množstvo ľudí v Iraku a Sýrii a vysídlili milióny. Nám jezídom, zabili mužov a odvliekli ženy a deti. Spáchali všetky možné trestné činy.  Zavraždili, znásilnili, premiestnili ľudí pomocou sily v mene islamu. Môj príbeh je strašný, ale existuje oveľa viac ľudí, ktorých príbeh je ešte horší. Zabili mi šesť bratov, ale sú rodiny, ktoré stratili 10 bratov," hovorila podľa mirror.co.uk s plačom dievčina.

 

Genocída jezídov stále pokračuje. "Zomierame každý deň a svet mlčí pri pohľade na naše súženie. Moja matka videla, ako zabili mojich bratov a potom vzali moju matku a zabili aj ju."

 

Túžbou Nadii Muradovej je aby všetky ženy boli slobodné. Nadia pokračovala v rozprávaní ako bojovníci zneužívajú mladé dievčatá. “Bojovníci IS ma vzali do Mosulu a znásilnili ma, zabudla som na svoju matku a bratov. To, čo robia, ženám je horšie ako smrť. Predstavte si, že už viac ako rok a pol sú dievčatá vo veku deväť rokov prenajímané a predávané na sex," uviedla Nadia, podľa ktorej komunita stratila dôveru vo vládu, pretože jezídi sa nemôžu vrátiť do Sindžáru bez ochrany. 

 

Nadia označila bojovíkov IS za "zločincov", proti ktorým by sme mali všetci spojiť svoje sily. Počas svojho prejavu v centre Londýna sa ozývali hlasy volajúce po tom, aby Muradovej udelili Nobelovu cenu za mier. Návrh sa stretol s veľkým potleskom.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona