Hrozná smrť: Tínedžera upálili zaživa

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 14:54 • 2 min
Hrozná smrť: Tínedžera upálili zaživa

RÁMALLÁH - Mladý 16-ročný Palestínčan, ktorého mŕtve telo tento týždeň našli neďaleko Jeruzalema, zomrel na následky upálenia zaživa.

slovakia

left justify in out

Na základe výsledkov pitvy to tvrdí palestínsky generálny prokurátor. "Priamou príčinou smrti boli popáleniny," uviedol Muhammad al-Auewy. V dýchacích orgánoch 16-ročného Abúa Chadaíra sa podľa neho našiel popol, čo je podľa neho dôkazom o tom, že "chlapec tento materiál vdýchol počas toho, ako horel zaživa". Až 90 percent chlapcovho tela bolo pokryté popáleninami.

 

Izraelská polícia objavila telo mladíka v stredu. Uniesli ho z východného Jeruzalema, pričom podľa Palestínčanov boli páchateľmi krajne pravicoví ultraortodoxní Židia. Mladého chlapca zabili len deň potom, čo pochovali troch unesených izraelských tínedžerov, ktorých našli po dvojtýždňovom pátraní mŕtvych na Západnom brehu. Podľa svedkov Palestínčana prinútili nastúpiť do automobilu pred obchodným domom vo štvrti Šoafat. Polícia pracuje aj s verziou, že zabitie palestínskeho mladíka je odplatou za vraždu troch izraelských tínedžerov.

 

Piatkový pohreb chlapca poznačili masové protiizraelské demonštrácie. Ich účastníci hádzali na izraelských policajtov kamene a tí odpovedali použitím slzotvorného plynu a streľbou gumovými projektilmi. Palestínčania hrozia spustením ďalšej intifády proti židovskému štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies