Hrozilo, že nenastúpi, nakoniec Konrád odchytal a dosiahol piate čisté konto plus asistenciu

NETKY.SK • 27 Február 2017, 14:19 • 2 min
Hrozilo, že nenastúpi, nakoniec Konrád odchytal a dosiahol piate čisté konto plus asistenciu

OLOMOUC - Branislav Konrád má vo vrchovatej miere zásluhu na tom, že hokejový Olomouc je stále v hre o predkolo play-off českej extraligy.

slovakia

left justify in out

Slovenský brankár sa na dôležitom nedeľňajšom víťazstve nad Zlínom 3:0 podieľal nielen piatym čistým kontom v sezóne, ale aj asistenciou pri poslednom presnom zásahu Martina Vyrůbalíka do opustenej "svätyne" hostí. 

 

"To bola náhoda. Chcel som dať puk von z tretiny, ale mal som také mokré rukavice, že mi to trošku skĺzlo. Už som si myslel, že zasa niekoho trafím a bude z toho závar, ale padlo to rovno 'Hermošovi' (Jakub Herman, pozn.) na hokejku a ten to posunul Vyrůbalíkovi," komentoval zisk nečakaného kanadského bodu 29-ročný gólman. "Všetci sme podali vynikajúci výkon, hrali sme celých šesťdesiat minút zodpovedne a víťazstvo sme si jednoznačne zaslúžili."

Pritom čisté konto vyšperkované asistenciou v jeho podaní v nedeľu vôbec nemuselo prísť. Hrozilo totiž, že nenastúpi. "Vypálilo to nakoniec super, no cítil som sa hrozne a nevedel som, či zápas vôbec odchytám. Niekedy to tak býva. Nohy ma boleli, bol som 'hotový' ráno na rozkorčuľovaní," konštatoval nitriansky rodák.

Z čistého konta, ale predovšetkým víťazstva v ďalšom zápase s nízkym skóre, mal Konrád veľkú radosť. "Potrebujeme body, ideme ešte zabojovať o predkolo. Ak sa to podarí, bude to super, ak nie, chvíľku budeme smutní a pôjdeme ďalej. Dúfam, ze v takom prípade budeme mať aspoň pokojné play-out. Ideme však urobiť maximum, aby sme sa dostali do hry o vyraďovaciu časť," doplnil v dokrútke na klubovom webe Konrád, ktorý v tomto ročníku naskočil do 47 zápasov (22 víťazstiev) s priemerom 2,23 inkasovaného gólu na jeden duel a 91,24-percentnou úspešnosťou zásahov.

 

Olomouc je v tabuľke na 12. priečke so 65 bodmi, dve kolá pred koncom základnej časti za vytúženou desiatou pozíciou (je na nej Zlín) zaostáva o tri. V utorok sa predstaví na ľade Vítkovíc.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies