Hroziaca víchrica dostáva do strehu prevádzkovateľov MHD i cintorínov

NETKY.SK • 28 Október 2017, 17:24 • 2 min
Hroziaca víchrica dostáva do strehu prevádzkovateľov MHD i cintorínov

BRATISLAVA - Na riziká, ktoré môže v hlavnom meste v nedeľu (29.10.) spôsobiť očakávaný mimoriadne silný vietor, sa pripravuje aj Dopravný podnik Bratislava (DPB) i Marianum - Pohrebníctvo mesta Bratislavy, ktoré spravuje mestské cintoríny.

slovakia

left justify in out

"Od skorého rána budeme situáciu podrobne monitorovať, takisto posilníme hliadky dispečingu a energo dispečingu, ktorý sa stará o premávku trolejbusov a električiek," uviedla pre TASR hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

 

V pozornosti sú v súvislosti s oznamom o vetre so silou víchrice i pracovníci organizácie Marianum. "Nemožno vylúčiť, že v prípade rizika ohrozenia bezpečnosti návštevníkov v dôsledku silného vetra príde k obmedzeniu, resp. uzatvoreniu cintorína," pripustil riaditeľ organizácie Radoslav Vavruš. Prisľúbil aj okamžité informovanie verejnosti v prípade takéhoto opatrenia. Na bratislavských cintorínoch očakávajú zástupcovia hlavného mesta v týchto „dušičkových“ dňoch od 200.000 do 500.000 návštevníkov.

 

Pre Bratislavu i pre okresy Malacky, Senec, Pezinok a Dunajská Streda platí v nedeľu (29.10.) od 09.00 h do 16.00 h výstraha Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) najvyššieho, 3. stupňa. Meteorológovia očakávajú, že sila vetra môže v nárazoch dosiahnuť 105 až 115 km/h. Podľa Beaufortovej stupnice ide v takomto prípade už o víchricu.

Silný vietor potrápi v nedeľu (29.10.) celé Slovensko, ale i okolité krajiny.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies