Hrozí krach gréckej ekonomiky, aký dopad to bude mať na Slovensko?!

NETKY.SK • 13 Február 2015, 09:45 • 2 min
Hrozí krach gréckej ekonomiky, aký dopad to bude mať na Slovensko?!

BRATISLAVA - Pre neochotu nájdenia kompromisu s veriteľmi hrozí gréckym bankám nedostatok eur na vyplácanie vkladov ľudí a výrazne narastá riziko krachu gréckej ekonomiky.

slovakia

left justify in out

"Prípadný odchod Grécka z eurozóny by už neznamenal rovnaké riziko "nákazy" ako pred dvoma rokmi", povedala Katarína Muchová, analytička Slovenskej sporiteľne. No pred pár rokmi americkí ekonómovia tiež tvrdili, že krach banky Lehman Brothers povedie k vyčisteniu trhu, ale nakoniec celkom nečakane priniesol najväčšiu finančnú krízu, tvrdí denník Pravda.

 

Národná banka Slovenska (NBS), ktorej guvernér Jozef Makúch bude ako člen Rady guvernérov Európskej centrálnej banky tiež rozhodovať o osude Grécka, je už v hodnoteniach možných scenárov krachu Grécka opatrnejšia. "Ide o hypotetické scenáre, ktoré by si vyžadovali dôkladné analýzy," reagovala Jana Kováčová, hovorkyňa NBS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies