Hrozba vysokej pokuty ovplyvní vodiča, aby dodržiaval predpisy

NETKY.SK • 17 Január 2011, 12:53 • 2 min
Hrozba vysokej pokuty ovplyvní vodiča, aby dodržiaval predpisy

Hrozba vysokej pokuty ovplyvní vodiča, aby dodržiaval predpisy

slovakia

left justify in out

Jediné, čo ovplyvní vodiča, aby dodržiaval predpisy, je podľa prezidenta Policajného zboru (PZ) Jaroslava Spišiaka hrozba vysokej pokuty. Uviedol to dnes na tlačovej konferencii s tým, že to potvrdzujú aj doterajšie štatistiky.
      Policajný šéf dnes pripomenul, že v roku 2010 zomrelo na cestách pri dopravných nehodách 345 ľudí. "Je tragické a smutné, že musíme takéto číslo konštatovať," vyjadril sa. Zároveň zdôraznil, že tragické nehody nezapríčinili policajti, ale vodiči, ktorí nedodržiavali predpisy.
      Úlohou polície je teda podľa policajného prezidenta prispieť k zlepšeniu situácie použitím donucovacích a represívnych prostriedkov. "Vodič len pod hrozbou pokuty je schopný prispôsobiť sa zákonu o premávke na cestných komunikáciách," zdôraznil Spišiak. Podľa jeho vyjadrenia ten, kto na vysokú pokutu nemá, nech neporušuje dopravné predpisy. Naopak ten, kto má z čoho zaplatiť aj vysokú pokutu, bude ju pri nedržiavaní predpisov dostávať vždy a aj on si nakoniec povie, že už je to priveľa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona