Hrozba vtáčej chrípky zrušila burzu exotov, hydiny, králikov a holubov

NETKY.SK • 14 Január 2017, 13:45 • 2 min
Hrozba vtáčej chrípky zrušila burzu exotov, hydiny, králikov a holubov

NITRA - Burza exotov, hydiny, králikov, holubov a doplnkového tovaru pre chovateľov sa v Nitre neuskutoční. Burza mala byť na nitrianskom výstavisku Agrokomplex 22. januára tohto roka.

slovakia

left justify in out

„Regionálna veterinárna a potravinová správa v Nitre nariaďuje zákaz konania výstav, zvodov a búrz vtáctva, vodnej a hrabavej hydiny na základe nepriaznivej nákazovej situácie na vtáčiu chrípku na Slovensku a v Európe,“ informoval Mário Dinga, riaditeľ agrokomplexu Národného výstaviska, štátny podnik.

 

Na Slovensku sa v uplynulých dňoch objavilo niekoľko ohnísk vtáčej chrípky, dve boli laboratórne potvrdené v Nitrianskom kraji. Regionálna veterinárna a potravinová správa Komárno nariadila na základe zistení a potvrdení vtáčej chrípky u voľne žijúcich vtákov v oblasti melioračného kanála Lándor a štrkoviska Kava v okrese Komárno veterinárne opatrenia na kontrolu chorôb zvierat. Choroba bola zistená v dňoch 9. a 10. januára. V stredu (11.1.) našli v jazere v Dvoroch nad Žitavou v okrese Nové Zámky 16 uhynutých voľne žijúcich labutí, výsledky testov potvrdili nákazu vtáčou chrípkou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies