Hrozba útokov je reálna, tvrdí expert únie na terorizmus

NETKY.SK • 7 Október 2010, 07:24 • 2 min
Hrozba útokov je reálna, tvrdí expert únie na terorizmus

Hrozba útokov je reálna, tvrdí expert únie na terorizmus - Krimi Hrozba teroristických útokov v Európe je reálna, tvrdí protiteroristický koordinátor Európskej únie Gilles de Kerchove. Je to súčasť všeobecnej hrozby, ktorá sa v poslednom čase nezmenšuje.

slovakia

left justify in out

img

Hrozba teroristických útokov v Európe je reálna, tvrdí protiteroristický koordinátor Európskej únie Gilles de Kerchove.
      "Je to súčasť všeobecnej hrozby, ktorá sa v poslednom čase nezmenšuje. Udalosti potvrdzujú moje slová o tom, že keď sa nepodnikajú útoky, to ešte neznamená, že hrozba nie je prítomná," povedal vo videospráve de Kerchove.
      Expert únie na poli terorizmu si myslí, že hrozba súvisí s intenzívnym tlakom na bunky teroristickej organizácie al-Káida zo strany vojsk NATO a so špeciálnymi akciami zo strany USA.
      "Keďže sú zahnaní do kúta, potrebujú znovu ukázať svoju autoritu ďalším útokom," mieni de Kerchove.
      Líder protiteroristických akcií v EÚ je znepokojený aj tým, že čoraz viac rezidentov z Európskej únie sa hlási k islamizmu.
      "Máme tu prúd Európanov, ktorí sú pripravení zapojiť sa do džihádu a sú ochotní pripojiť sa do výcvikových táborov v Somálsku, Jemene, Afganistane či Pakistane. Je to znepokojujúce, pretože takíto ľudia vlastnia pasy EÚ a sú tak ťažšie odhaliteľní," dodal de Kerchove.
      Jeho správa reaguje na upozornenia od orgánov v USA, ale i ďalších krajín, ktoré menujú ako cieľ teroristických útokov metropoly členských štátov Európskej únie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona