Hrozba povodní sa zvyšuje, v okrese Sobrance platí najvyššia výstraha

NETKY.SK • 16 December 2017, 14:11 • 2 min
Hrozba povodní sa zvyšuje, v okrese Sobrance platí najvyššia výstraha

BRATISLAVA - Na krajnom východe Slovenska, na území, ktorým preteká Bodrog, hrozia povodne. Najvážnejšia situácia je v okrese Sobrance, pre ktorý Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal s platnosťou od 14.00 h výstrahu najvyššieho, 3. stupňa.

slovakia

left justify in out

Aktualizované zvýšenie výstrahy súvisí s množstvom spadnutých zrážok, nasýtenosťou povodí a výrazným vzostupom vodných stavov na ukrajinskej časti povodia. Z tohto dôvodu vydal SHMÚ výstrahu pred povodňami aj pre ďalšie okresy pri východnej hranici Slovenska. V okresoch Trebišov a Michalovce platí výstraha 2. stupňa, najnižší stupeň výstrahy pred povodňou pretrváva v okresoch Snina a Humenné. V uvedených piatich okresoch platí do 17.00 h výstraha SHMÚ pred intenzívnym dažďom. Vývoj situácie bude SHMÚ priebežne aktualizovať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies