Hrozba lavínových zosuvov je už len v Tatrách

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 09:48 • 2 min
Hrozba lavínových zosuvov je už len v Tatrách

LIPTOVSKÝ HRÁDOK - Vo vysokohorskom teréne Vysokých a Západných Tatier je popoludní mierne lavínové nebezpečenstvo, druhý stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice.

slovakia

left justify in out

Vo Fatrách už lavínové zosuvy nehrozia vzhľadom k nesúvislej snehovej pokrývke. TASR o tom informoval Igor Žiak zo Strediska lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby.

 

"Na horách pretrváva veľmi teplé počasie. Uvoľnenie lavíny je možné len pri veľkom dodatočnom zaťažení, na extrémne strmých, slnkom osvietených svahoch a žľaboch južných a západných orientácií. Možno očakávať samovoľné lavíny a splazy z mokrého snehu," uviedol.

 

Dnes ráno bolo v slovenských pohoriach prevažne jasno. Nepribudol žiadny nový sneh. Teplota vzduchu sa pohybovala nad nulou aj vo vysokých polohách. Fúkal mierny premenlivý vietor s rýchlosťou do päť, v Západných Tatrách do desať metrov za sekundu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies