Hrôza v lietadle na linke Bratislava – Londýn: útočník sa vyhrážal bombou!

NETKY.SK • 1 December 2017, 16:31 • 2 min
Hrôza v lietadle na linke Bratislava – Londýn: útočník sa vyhrážal bombou!

BRATISLAVA/STANSTED - Policajné komando na londýnskom letisku Stansted vo štvrtok zasahovalo proti 34-ročnému mužovi, ktorý sa vyhrážal, že na palube lietadla odpáli bombu! Netky vám prinášajú o tejto dráme exkluzívnu informáciu.

slovakia

left justify in out

Toto lietadlo pravidelnej linky FR 2319 spoločnosti Ryanair priletelo do Stanstedu pred pol ôsmou večer z Bratislavy! Našťastie, policajti napokon zistili, že ide o planý poplach – žiadna trhavina ani nič nebezpečné sa u útočníka či inde v lietadle nenašlo. Možno si však živo predstaviť strach všetkých cestujúcich aj posádky z hrozby, ktorá v dnešných časoch rozhodne nemusí byť imaginárna. Veď samotný Londýn je častým dejiskom smrteľných útokov rôzneho druhu páchaných fanatikmi, k čomu možno, samozrejme, pridať podobné udalosti v ďalších mestách Británie aj Európy.

 

Slovenskí občania, ktorí cestovali na linke Ryanairu do Londýna s plánovaným príletom 19.25, na tento let a jeho nepríjemný koniec asi nikdy nezabudnú. Podľa informácií nášho portálu Netky.sk cestovala lietadlom okrem iných aj skupina žien – manželiek známych slovenských hokejistov.

 

Priebeh udalosti nám potvrdili tlačové oddelenia spoločnosti Ryanair aj letiska v Stanstede. Podľa Ryanairu lietadlo po pristátí odstavili na vzdialenom stojisku, kde ho prehľadala polícia. Tá potom odviedla z lietadla dve osoby. Podľa vyhlásenia polície grófstva Essex, ktoré nám sprostredkovalo  letisko, zatkli jedného človeka, ktorým bol spomínaný „34-ročný muž zo Slovenska“.

 

„Posádka tohto letu z Bratislavy do Londýna-Stanstedu (30. novembra) požiadala o policajnú pomoc po falošnom bezpečnostnom poplachu v čase pristávania v Stanstede,“ uvádza sa v komuniké spoločnosti Ryanair. „V súlade s postupmi lietadlo rolovalo na vzdialené stojisko, kde polícia vykonala jeho bezpečnostné prehľadanie a odviedla a zadržala dve osoby predtým, ako lietadlo uvoľnila späť do prevádzky,“ konštatoval ďalej letecký dopravca.


Essexská polícia uvádza priebeh akcie zo svojho pohľadu takto: „Zavolali nás k hláseniam o bezpečnostnom poplachu na palube lietadla pristávajúceho na letisku Stansted vo štvrtok 30. novembra okolo 19.30. Príslušníci vykonali prešetrenie, ale nenašli nič podozrivé. 34-ročný muž zo Slovenska bol zatknutý za podozrenie, že vystavil lietadlo nebezpečenstvu, a hrozbu bombou. V súčasnosti je vo väzbe.“

 

Letisko Stansted na severovýchod od britskej metropoly je jednou z najvýznamnejších destinácií letov z Bratislavy s frekvenciou dva až tri páry letov denne. Všetky prevádzkuje Ryanair. Jeho let FR 2319 s trvaním 2 hodiny 25 minút štartuje z Bratislavy o 18.00 SEČ a pristáva o 19.25 GMT/UTC.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies