Hrôza v kosovskej televízii: Novinára dobodal útočník priamo v štúdiu!

NETKY.SK • 28 Október 2014, 16:06 • 2 min
Hrôza v kosovskej televízii: Novinára dobodal útočník priamo v štúdiu!

PRIŠTINA - Novinára pracujúceho v kosovskej televíznej stanici Klan Kosovo v pondelok dobodal útočník priamo v televíznom štúdiu.

slovakia

left justify in out

Premiér Hashim Thaci incident označil za "útok na demokraciu, ľudské práva a slobodu vyjadrovania," cituje ho spravodajský portál Balkan Insight. Kosovskí novinári v tejto súvislosti plánujú na utorok demonštráciu v centre Prištiny.

 

Dobodaným novinárom je televízny moderátor Milot Hasmija. Útočník, s ktorým robil Hasmija rozhovor, ho po hádke niekoľkokrát bodol do krku a hlavy. Požadoval od neho vymazanie ich televízneho rozhovoru zverejneného na portáli YouTube, na čo mu Hasmija povedal, že to nie je technicky možné. Hasmijovi kolegovia následne muža spacifikovali a neskôr ho zatkli privolaní policajti. Moderátorove zranenia podľa oficiálneho stanoviska televízie nie sú život ohrozujúce. 

 

Útok odsúdil aj šéf misie Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) v Kosove Jean-Claude Schlumberger. "Vyzývam justíciu, aby tento prípad čo najskôr vyšetrila a postavila útočníka pred spravodlivosť," cituje Schlumbergera portál Balkan Insight.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona