Hrôza: Lekári zlyhali, z vrasteného chlpu mužovi narástol 60-kilový nádor

NETKY.SK • 7 Február 2017, 17:31 • 2 min
Hrôza: Lekári zlyhali, z vrasteného chlpu mužovi narástol 60-kilový nádor

GULFTPORT – Kalifornský lekár vybrali z tela muža takmer 60 kilový nádor. Rogerovi Loganovi z Mississippi pred tým iný doktori tvrdili, že je iba tučný.

slovakia

left justify in out

Roger (57) sa dlhé roky neúspešne snažil schudnúť. Neskôr sa ukázalo, že v tele nosí takmer 60-kilový nádor.

 

Chirurg Dr. Vipul Dev z kalifornskej nemocnice Bakersfield Memorial Hospital predpokladá, že za vznikom tohto gigantického nádora vrastený chlp. Ten sa mal zavŕtať do pokožky a nenápadne začať hnisať. Zápal okolo rany spôsobil, že do narušeného miesta sa pomaly začala dostávať krv z okolitých tkanív tela a ranka bola tým pádom prekrvená.

 

Nádor sa potom začal stále viac rozširovať pod kožou v dolnej časti brucha a rástol až desať rokov.

 

Lekári mu dlho nedokázali určiť diagnózu a domnievali sa, že je iba tučný. Jeho stav sa ale stále zhoršoval a tumor mu ničil život.

 

Nádor bol časom taký veľký, že sa pri sedení dotýkal podlahy. Roger veľmi trpel, nedokázal sa už poriadne pohybovať a nádor ho pripútal na stoličku. Objekt na jeho tele mu roztiahol nohy tak, že už prakticky nemohol chodiť. 

 

„Bolo to rovnaké, ako nosiť na krku priviazané tri vrecia cementu," opísal Roger.

 

 

Keď nádor dosiahol vrchol svojej veľkosti a lekári zistili, čo je vo veci, uvedomili si, že pacient tento stav nemusí prežiť. Jeho šance boli 50:50.

 

Zachránila ho manželka. Tá sa odmietala zmieriť s tým, že by mala prísť o muža a hľadala vhodných špecialistov. Nakoniec sa na nich usmialo šťastie a našli odborníkov v Kalifornii. To bolo 3-tisíc kilometrov od ich domova, pričom cesta tam trvala až 40 hodín.

 

Na prepravu si museli objednať dodávku a Rogera do nej naložili aj so stoličkou, z ktorej sa nevedel pohnúť. Tú kvôli bezpečnosti priskrutkovali k podlahe auta. Operoval ho Dr. Vipul Dev a podarilo sa mu obrovskú „kotvu“ z tela odstrániť. Nádor našťastie nebol zhubný. Už minulý štvrtok sa Roger opäť postavil na nohy a po rokoch je opäť schopný chodiť. Teraz sa teší na nový život bez svojej stoličky a masívneho závažia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies