Hroššo penaltovým hrdinom Liberca, Bakoš má malý triple

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 09:50 • 2 min
Hroššo penaltovým hrdinom Liberca, Bakoš má malý triple

MLADÁ BOLESLAV - Slovenský futbalový brankár Lukáš Hroššo a jeho krajan z útoku Marek Bakoš majú veľký podiel na triumfe Liberca vo finále Českého pohára. Bakoš v 86. min vyrovnal stav finále v Mladej Boleslavi proti Jabloncu na 1:1, Hroššo v penaltovom rozstrele chytil dve penalty, pri jednej mu pomohlo aj brvno.

slovakia

left justify in out

Za jeho chrbát pri lotérii zo značky 11 m prešla iba jedna strela z kopačky krajana Jána Greguša. Rozhodujúcu penaltu premenil ďalší Slovák Michal Breznaník. V Liberci pôsobia aj ďalší traja futbalisti spod Tatier Patrik Lukáč, Michal Obročník a Tomáš Ďubek.

 

Slovan si druhým celkovým prvenstvom v národnej pohárovej súťaži po roku 2000 vybojoval miestenku v treťom predkole Európskej ligy 2015/2016. Jablonec napriek finálovej prehre tiež bude účinkovať v rovnakej fáze spomenutej kontinentálnej súťaže, keďže v tabuľke Synot ligy už s istotou obsadí tretiu pozíciu. "Vyhrali sme pohár, je to niečo úžasné. Zachránili sme sa v lige, čo je ešte lepšie. Bola to ťažká sezóna, ale my sme nakoniec zvládli oba ciele, ktoré sme si dali. Necítim sa ako hrdina zápasu. Darilo sa mi v penaltách, hrdinami sú však všetci. Každý makal nadoraz nielen vo finále, ale aj v predchádzajúcich zápasoch. Boli sme lepší ako Jablonec a šťastie sa nakoniec priklonilo na našu stranu. Jablonec už skoro držal pohár vo svojich rukách, som rád, že sme mu ho vytrhli z rúk," skonštatoval v rozhovore pre iDnes.cz Hroššo.

 

 

 

Je to tam!!!

Posted by FC Slovan Liberec on Wednesday, May 27, 2015

 

 

Slovenský brankár prežil najdôležitejší penaltový rozstrel kariéry. Teraz verí, že sa mu bude pri chytaní pokutových kopov ďalej dariť. "Pri prvej penalte som vedel, kam bude Novák kopať, poradil mi to tréner brankárov Hauzr. Ostatných som sa snažil rozhodiť a to sa mi podarilo. Dôležité bolo, že Jablonec nedal tú prvú penaltu. My áno a dostali sme sa do pohody. Vedeli sme, že môžeme strhnúť finále na svoju stranu," doplnil pre iDnes.cz 27-ročný rodák z Nitry.

 

Bakoš je v Česku neoficiálne jediným futbalistom v tejto sezóne, ktorý získal double. Na jeseň hral za čerstvého majstra z Plzne a teraz pridal pohárový triumf s Libercom. Pod Ještědom dal v tejto sezóne kľúčové góly. V 22. kole naštartoval tím k záchrane, v stredu v Mladej Boleslavi strelil gól do siete Jablonca na 1:1. V penaltovom rozstrele mal ísť ako piaty v poradí, ale napokon sa k slovu nedostal. "Mám vlastne menší triple, pretože som sa aj zachránil s Libercom. Keď som bol v Plzni na odovzdávaní titulu, povedal som si, že keby sme zvládli ešte ten pohár, bolo by to niečo fantastické. Tak to vyšlo, s touto sezónou som preto spokojný," povedal vo videorozhovore pre iSport.cz Bakoš.

Výsledok stredajšieho finále Pohára Českej pošty vo futbale:

Jablonec - Liberec 1:1 (1:0), 1:3 v rozstrele zo značky pokutového kopu - Liberec získal trofej
Góly: 38. Doležal - 86. M. BAKOŠ
Ján Greguš (Jablonec) odohral celé stretnutie a v rozstrele premenil svoj pokus. Lukáš Hroššo odchytal celé stretnutie, Michal Breznaník nastúpil v 62. min a v rozstrele premenil svoj pokus, Marek Bakoš hral od 78. min a v 86. min dal gól, Patrik Lukáč sedel na lavičke náhradníkov a Michal Obročník ani Tomáš Ďubek (všetci Liberec) nefigurujú v zápise o stretnutí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies