Hrošovský bude rád, keď dostane opäť šancu

NETKY.SK • 11 November 2015, 16:22 • 2 min
Hrošovský bude rád, keď dostane opäť šancu

SENEC - Hráč Viktorie Plzeň Patrik Hrošovský patrí k mladšej generácii, ktorá sa postupne etabluje v slovenskej futbalovej reprezentácii.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročnému rodákovi z Prievidze (nar. 22. apríla 1992) dal kormidelník A-tímu SR Ján Kozák príležitosť v troch stretnutiach úspešnej kvalifikácie ME 2016, šikovný stredopoliar debutoval v národnom tíme 18. novembra 2014 v prípravnom súboji proti Fínsku (2:1) v Žiline. Hrošovský figuruje v nominácii aj na záverečné dve vystúpenia reprezentácie SR v tomto kalendárnom roku proti Švajčiarsku (hrá sa v piatok 13. 11. o 20.45 h v Trnave) a Islandu (v utorok 17. 11. o 20.45 h v Žiline), v najcennejšom drese má zatiaľ päť štartov, bez streleného gólu.

 

"Do Senca na zraz som sa veľmi tešil. Na rozdiel od kvalifikačných zápasov teraz odohráme dva prípravné súboje, ale už ako istý účastník budúcoročných majstrovstiev Európy. Budem rád, keď dostanem šancu nastúpiť. Tréner Kozák mi v A-tíme už dal párkrát príležitosť. Všetci hráči si v súbojoch proti Švajčiarsku a Islandu želáme predovšetkým dobre zahrať pred slovenskými fanúšikmi a ukázať našu kvalitu," uviedol Hrošovský, ktorý na margo blížiacich sa zápasov v Trnave a Žiline doplnil: "Verím, že to budú dobré stretnutia a my pobavíme fanúšikov na Slovensku. Čakajú však na nás nesmierne náročné merania síl. Švajčiarsko aj Island už majú tiež istý postup na kontinentálny šampionát, takže kvalita súperov bude veľká."

 

Futbalistu, ktorý z Plzne hosťoval aj v ďalších českých kluboch Sokolove, Ústí nad Labem a Znojme, neprekvapilo, že novembroví súperi SR sa priamo kvalifikovali na ME 2016. "Švajčiarsko si už dlhší čas drží vysoký štandard. Keďže pôsobím na klubovej úrovni v Česku, tak som videl niektoré zápasy Islandu - a podávali výborné výkony."

 

Na klubovej úrovni patrí Viktorii Plzeň ako obhajcovi prvenstva po trinástich kolách najvyššej českej súťaže 2. miesto len horším skóre za lídrom Spartou Praha. V nedeľu zvíťazila "Viktorka" na trávniku Baníka Ostrava presvedčivo 4:0. "S naším účinkovaním sme spokojní. Zdolali sme Spartu, s ktorou sme plece pri pleci na čele najvyššej súťaže. Horšie to bolo v Európskej lige UEFA, kde sme prehrali v skupine obidva zápasy s Rapidom Viedeň," uzavrel Patrik Hrošovský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies