Hromadná otrava jedlom v tábore pre presídlencov blízko Mosúlu! Hlásia 2 mŕtvych a 300 ľudí v kritickom stave

NETKY.SK • 13 Jún 2017, 11:17 • 2 min
Hromadná otrava jedlom v tábore pre presídlencov blízko Mosúlu! Hlásia 2 mŕtvych a 300 ľudí v kritickom stave

BAGDAD - Najmenej dve obete si vyžiadala hromadná otrava jedlom v tábore pre presídlencov v blízkosti severoirackého Mósulu.

slovakia

left justify in out

Iracká ministerka zdravotníctva Ádila Hamúdová  uviedla, že zdravotné problémy malo po konzumácii jedla 752 obyvateľov tábora Chazír. Hamúdová spresnila, že obeťou otravy jedlom sa stali žena a dievča. Dodala, že stav najmenej 300 ľudí je kritický.

 

Jedlo poskytla nemenovaná mimovládna organizácia. Podľa oficiálne nepotvrdených správ šlo o organizáciu z Kataru. Pokrm bol určený pre tradičnú hostinu iftár podávanú každý večer po západe slnka v rámci moslimského pôstneho mesiaca ramadán. Večera pozostávala z ryže, fazule, mäsa, jogurtu a vody.

 

Ministerka odmietla špekulovať o tom, že k otrave jedla došlo zámerne. Prípad sa vyšetruje a do tábora boli vyslaní zdravotníci z provincií Arbíl a Ninive.

 

Spomínaný tábor slúži ako dočasný domov pre stovky ľudí, ktorí ušli z Mósulu po tom, ako iracké vládne sily podporované západnými spojencami vlani v októbri spustili vojenskú operáciu s cieľom vyhnať z mesta bojovníkov a prívržencov džihádistickej organizácie Islamský štát. Podľa zdrojov OSN v tábore žije 6235 osôb.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona