Hromadná nehoda: V Colorade sa zrazilo vyše 50 áut

NETKY.SK • 5 Marec 2013, 15:24 • 2 min
Hromadná nehoda: V Colorade sa zrazilo vyše 50 áut

DENVER - Husté sneženie a nárazový vietor nesú vinu za dve hromadné dopravné nehody, pri ktorých sa v Colorade neďaleko lyžiarskeho strediska Vail zrazilo v pondelok spolu vyše 50 áut. Oznámila to dnes agentúra Associated Press.

slovakia

left justify in out

Reťazová zrážka 25 áut, ktorá uzavrela časť medzištátnej cesty I70, si vyžiadala tri hospitalizácie, žiadne zo zranení však nie je vážne, informovala kancelária šerifa v okrese Summit. K druhej hromadnej zrážke s 29 vozidlami došlo na rovnakej ceste o 30 kilometrov ďalej, tam neboli hlásené žiadne zranenia, uviedla.

Coloradské ministerstvo dopravy uviedlo, že niekoľko častí medzištátnej cesty vedúcej pozdĺž horského masívu asi 160 kilometrov západne od Denveru bolo v pondelok po hromadných nehodách niekoľko hodín uzavretých. Diaľnicu otvorili v oboch smeroch až podvečer.

Cez Colorado sa prehnala snehová búrka, ktorá do hôr priniesla čerstvú nádielku až 30 centimetrov snehu a metropolitnú oblasť Denveru snehom symbolicky poprášila.

Snehová búrka zasiahla v pondelok Severnú Dakotu, kde klesla viditeľnosť miestami na iba 400 metrov a väčšinu Minnesoty. Chicagu predpovedali meteorológovia nový sneh v rozsahu 15 až 25 centimetrov so stúpajúcou intenzitou sneženia smerom k večeru.

V noci na stredu a v stredu by sa búrka mala dostať až do oblasti Washingtonu, kam podľa predpovedí prinesie mokrý sneh. Počas dneška má sneženie posilňovať, búrka sa bude posúvať na východ. "Pre údolie Ohia a Washington to nepochybne bude najväčšia snehová búrka tejto zimy," predpovedal meteorológ Bruce Sullivan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies