Hrobára mafiánov súd v kauze jeho manželky hodenej levici definitívne oslobodil

NETKY.SK • 3 Jún 2021, 11:22 • 2 min
Hrobára mafiánov súd v kauze jeho manželky hodenej levici definitívne oslobodil

TRNAVA - Krajský súd v Trnave definitívne oslobodil Lehela Horvátha z Dunajskej Stredy a jeho syna Tibora, ktorí podľa obžaloby pred tromi rokmi Lehelovu manželku Ivetu zbili a potom hodili k levici Simbe.

slovakia

left justify in out

Čelili obžalobe z vraždy v štádiu pokusu. Už minulý rok otca a syna oslobodil Okresný súd v Trnave, odvolací súd dnes odvolanie prokurátora zamietol. Oba súdy konštatovali vážne procesné chyby pri výsluchu poškodenej Ivety aj maloletej svedkyne v prípravnom konaní.

„Z dokazovania vyplýva, že výpovede najdôležitejších svedkov nie je možné v tomto konaní použiť a preto súd prvého stupňa rozhodol správne, keď obžalovaných spod obžaloby oslobodil,“ skonštatoval dnes odvolací súd. Ako problém sa ukázala výpoveď, pred ktorou poškodenú Ivetu riadne nepoučili o tom, že v tomto prípade nemusí vypovedať.

 

Súvisiaci článok: S členom gangu sátorovcov "Hrobárom" sa začal súdny proces, je obvinený z piatich vrážd

Ivetu podľa obžaloby zbili v jarných mesiacoch 2018. Utrpela viaceré zranenia, levica jej však neublížila. Po nejakej dobe žena bitku od manžela poprela, podľa nej jej zranenia spôsobila levica, ktorú išla kŕmiť.

 

Podobný článok: VIDEO Bagristu, spájaného s najmasovejšou mafiánskou vraždou, zatkli pre brutálny útok na ženu

Lehel Horváth, známy pod prezývkou Hrobár, je podľa Špecializovaného trestného súdu spájaný s členstvom v zločineckej skupine, piatimi vraždami a s krádežou 45,5 milióna slovenských korún z roku 2003. Pokiaľ ide o trestné činy vraždy, podľa prokuratúry v dvoch prípadoch boli obeťami takzvané biele kone. V ďalšom prípade osoba, pri ktorej sa obžalovaný obával vyzradenia účasti na spomenutej krádeži. V dvoch prípadoch išlo o členov skupiny sátorovci, konkrétne o Andora Reisza a o samotného zakladateľa skupiny Ľudovíta (Lajosa) Sátora.

Horváth svoju prezývku nadobudol tak, že na pozemku v areáli bývalého družstva v Čótfe zakopával obete mafiánskeho gangu sátorovcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona