Hrob Michaela Clarkea Duncana zneuctili rasistickou karikatúrou

NETKY.SK • 25 Máj 2013, 14:23 • 2 min
Hrob Michaela Clarkea Duncana zneuctili rasistickou karikatúrou

BRATISLAVA - Hrob zosnulého amerického herca Michaela Clarkea Duncana niekto zneuctil rasistickou karikatúrou. Hovorca jeho príbuzných portálu TMZ.com prezradil, že urážlivú podobizeň černocha objavil rodinný priateľ, ktorý šiel na hrob na hollywoodskom cintoríne Forest Lawn položiť kvety. Rodina to nahlásila losangeleskej polícii, ktorá prípad už vyšetruje. Cintorín karikatúru po upozornení odstránil.

slovakia

left justify in out

Michael Clarke Duncan pôvodne pracoval ako kopáč pre plynárenskú firmu a neskôr sa presťahoval do Los Angeles, kde si zarábal ako osobný strážca hviezd ako Jamie Foxx alebo Will Smith. Nakoniec sa mu však podarilo splniť si svoj sen a stať sa hercom. Prelom v jeho kariére prišiel so snímkou Armageddon (1998), pri nakrúcaní ktorej sa spriatelil s hereckým kolegom Bruceom Willisom. Aj vďaka nemu sa mu podarilo získať rolu väzňa Johna Coffeyho odsúdeného na smrť, ktorý má nadprirodzené schopnosti, vo filme Zelená míľa. Za svoj výkon si vyslúžil aj uznanie kritikov, keď získal nomináciu na Oscara i Zlatý glóbus. Ďalej si zahral v snímkach ako Raňajky šampiónov (1999), Môj sused zabijak (2000), Planéta opíc (2001), Kráľ Škorpión (2002), Daredevil (2003), Sin City - mesto hriechu (2005), Škola zvádzania (2006) alebo Green Lantern (2011). Najnovšie sa predstavil v kriminálnom seriáli The Finder (2011), spinoffe obľúbených Kostí (2005). Svoj boj o život prehral 3. septembra 2012 vo veku 54 rokov po tom, ako sa nedokázal zotaviť z infarktu, ktorý utrpel 13. júla. Ako okamžitý dôvod smrti sa na hercovom úmrtnom liste uvádza respiračné zlyhanie, no k jeho skonaniu prispel aj nedostatok kyslíka v mozgu. Po infarkte boli tiež poškodené hercove orgány, keďže kým mu stihla jeho snúbenica poskytnúť prvú pomoc, bol bez kyslíka až päť minút.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona