Hrnko: Hystéria okolo Dankovej rigorózky je klasická boľševická poľovačka

NETKY.SK • 18 November 2018, 14:02 • 2 min
Hrnko: Hystéria okolo Dankovej rigorózky je klasická boľševická poľovačka

BRATISLAVA - To, čo sa momentálne deje okolo rigoróznej práce predsedu SNS a NR SR Andreja Danka, sa nedá prirovnať k ničomu inému, len k "mediálnym lynčom proti buržoáznym nacionalistom na začiatku 50. rokov minulého storočia".

slovakia

left justify in out

Vo svojom stanovisku, ktoré poskytla riaditeľa Dankovej straníckej kancelárie Zuzana Škopcová.

 

"Musíme vychádzať z toho, že Univerzita Mateja Bela nie je žiadna pofidérna výrobňa titulov, ale riadne akreditované univerzita. Ako taká musela v danej dobe roku 2000 stanoviť kritériá, ktoré zodpovedali požiadavkám stanoveným zákonom. Treba ešte poznamenať, že rigorózna skúška je v prvom rade skúška, teda hlavný dôraz sa pri nej kladie na ústne skúšky, ktoré tak tvoria minimálne 50 percent hodnotenia adepta. Skúša teda komisia akreditovanej školy. Ani najhoršie režimy nehodnotia vzdelanie získané pred 18 rokmi. Treba vedieť, že titul JUDr. nie je vedecká hodnosť, ale viac menej stavovský titul," píše Hrnko v stanovisku s tým, na tento titul sa nie vždy vyžadovala práca, napríklad on mal na PhDr. predpísanú len skúšku.

"Andrej Danko svoj titul získal riadnym zákonným spôsobom v predmetnom období roku 2000. Ak ho chce dnes niekto posudzovať, koná nezákonne. Neviem ako komisia UMB z dvoch študentov a ľudí z úplne iných odborov tak môže činiť. Absentuje tu minimálne odbornosť pri jej kreácii," tvrdí ďalej podpredseda národniarov.

Konštatovať možno podľa Hrnka len jedno. "Celá hystéria okolo práce Andreja Danka je klasická boľševická poľovačka na človeka, ktorý predstavuje odpor proti takým neokonzervativnym projektom, akými sú istanbulský dohovor alebo marakéšsky pakt a podobné iniciatívy, ktorých cieľom nie je nič iné, len rozvrátenie tradičnej hodnotovej schémy európskych národov. Na zničenie odporu proti nim sú globalizácie elity použiť akékoľvek metódy. Aj tie, ktoré sme tu už približne pred 60 rokmi zažili. Mediálna poľovačka - ináč sa to nedá nazvať - na A. Danka je hanbou slovenskej žurnalistiky," pokračoval Hrnko.

Opozícia zbiera podpisy pod ďalšiu mimoriadnu schôdzu k odvolávaniu predsedu NR SR pre podozrenia o jeho rigoróznej práce. Danko vyzval svojich koaličných partnerov, aby za otvorenie schôdze zahlasovali, keďže minule ani nezahlasovali za otvorenie schôdze. Pozornosť sa teraz sústredí na koaličný Most-Híd, ktorý ešte pred tým vyzval Danka, aby prijal "osobné rozhodnutie," čo ale nie je vyvodenie zodpovednosti. Smer už avizoval, že Danka považujú za legitímne zvoleného predsedu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona