Hrnka zabudne na ligové vypadnutie v 'repre', vo finále fandí Nitre

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 10:15 • 2 min
Hrnka zabudne na ligové vypadnutie v 'repre', vo finále fandí Nitre

KOŠICE - Reprezentačný tréner Zdeno Cíger netají, že v budovaní tímu pre hokejové MS v Rusku hľadá fyzicky dobre vybavených hráčov. Túto myšlienku potvrdil aj pozvaním košických útočníkov Tomáša Hrnku a Mareka Bartánusa. Obaja presvedčili kouča na reprezentačných akciách počas sezóny a o to isté sa budú snažiť aj v nadchádzajúcich prípravných zápasoch proti Rusku.

slovakia

left justify in out

Hrnka má za sebou zatiaľ najlepšiu sezónu v kariére. Na rozdiel od predošlých dvoch ju síce nezakončí ziskom titulu v najvyššej slovenskej súťaži, no z individuálneho hľadiska to je pre neho úspešný ročník. Ziskom 33 bodov v 62 zápasoch si vytvoril osobné maximum, na Slovakia Cupe strelil prvý reprezentačný gól a trénerov zaujal natoľko, že dostal šancu zabojovať o účasť na MS. Pre útočníka, ktorý pred pár dňami musel prehltnúť horkú pilulku v podobe semifinálového vypadnutia v Tipsport Lige, bolo pozvanie príjemnou správou. "Každého mrzí, že sa nám po toľkých finálových rokoch nepodarilo dostať do finále. Nič sa však už nedá robiť. Teraz sa už sústredím na to, aby som odohral dobré zápasy v reprezentácii. Keď nám to už nevyšlo v play off, tak som mal radosť aspoň z pozvania pána Švehlu. Veľmi ma toto pozvanie potešilo," poznamenal Hrnka.

 

Reprezentačný tréner do veľkej miery vsádza na fyzický fond útočníkov. Nielen Hrnka, ale aj Bartánus, Tomáš Marcinko, Andrej Šťastný či Lukáš Handlovský patria k hráčom, ktorí vedia využiť svoj fyzický potenciál. Hrnka počas sezóny štartoval na Nemeckom pohári i Slovakia Cupe a o spokojnosti trénera svedčí aj tretia pozvánka. "Tiež som bol spokojný s tým, ako mi to tam vyšlo. Bolo to však už dávno. Dá sa povedať, že teraz začíname odznova. Opäť musím ukázať, že mám na to byť v reprezentačnom tíme. Nechcem rozmýšľať nad mojou šancou byť v nominácii na MS. Sústrediť sa musím iba na to, aby som hral čo najlepšie," poznamenal Hrnka.

 

S výnimkou Bartánusa sa pre všetkých Hrnkových spoluhráčov sezóna 2015/2016 už skončila. Pre túto dvojicu však nie a obaja sa pravdepodobne na ľade košickej Steel arény ešte raz predstavia. Stať by sa tak malo vo štvrtok v prípravnom zápase proti "zbornej". "V Košiciach je veľké klzisko a s Rusmi, keďže sú výborní korčuliari, to bude veľmi náročné. Na úzkom popradskom klzisku to zase bude o niečom inom, najmä o súbojoch," predpovedá Hrnka.

 

Ten bude myslieť predovšetkým na svoje výkony v najcennejšom drese, ale sledovať bude aj finále Tipsport Ligy. V ňom sa stretnú dva tímy, ktoré Košičnaia aj s Hrnkom zdolali vo finálových sériách v dvoch minulých sezónach. "Bude to zaujímavé finále. Som z Nitry, takže určite jej budem držať palce," dodal Hrnka pre TASR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona