Hrnčiar v stredu povie, či zostane s Mostom-Híd, vraj je na odchode

NETKY.SK • 25 Marec 2014, 12:36 • 2 min
Hrnčiar v stredu povie, či zostane s Mostom-Híd, vraj je na odchode

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Andrej Hrnčiar stále jasne nepovedal, či sa spojí s Radoslavom Procházkom (nezaradený), alebo zostane s Mostom-Híd. Podľa informácií TASR je vraj Hrnčiar na odchode od bugárovcov. Rozhodnutie oznámi martinský primátor v stredu (26.3.), rozhovory s Procházkom ešte prebiehajú.

slovakia

left justify in out

"Rozhovory ešte prebiehajú a stojím asi pred najzávažnejším rozhodnutím vo svojom živote. Aj z osobného, aj z ľudského hľadiska je to pre mňa veľmi ťažké. V tejto chvíli je ešte predčasné povedať definitívne rozhodnutie," povedal dnes pre TASR Hrnčiar. Neprezradil, či sa s bugárovcami rozíde.

 

Na otázku, či je bližšie k Procházkovi alebo k Mostu-Híd, povedal, že sa vyjadrí v stredu. S predsedom Mosta-Híd Bélom Bugárom o situácii hovoril. "Vážim si svojich kolegov v poslaneckom klube, takže som ich dopredu informoval, že takéto rokovania budú prebiehať. Ale nerád by som o rozhodnutí informoval médiá, najskôr budem informovať ľudí, s ktorými pracujem," uviedol.

 

Špekulácie o Hrnčiarovom odchode od bugárovcov sa objavili aj vlani vo februári, keď sa zúčastnil na akcii Lucie Žitňanskej a Miroslava Beblavého k projektu Tvoríme Slovensko. Vtedy tvrdil, že jeho účasť na akcii neznamená zámer opustiť klub Mosta-Híd. Z klubu neodišiel. Pre TASR vtedy tiež povedal, že ak by k odchodu od bugárovcov z nejakého dôvodu v budúcnosti došlo, vzdá sa poslaneckého mandátu. "Ak by som mal mať niekedy dôvod na vystúpenie z klubu Mosta-Híd, tak odídem z parlamentu a zložím mandát. Vylučujem, že budem nejaký nezaradený poslanec," povedal dnes pre TASR.

 

Radoslav Procházka po prvom kole prezidentských volieb, v ktorom získal 21,2-percentnú podporou (vyše 403.548 hlasov), povedal, že získanú podporu vníma ako záväzok a bude sa ho snažiť premeniť na úžitok ľuďom. Procházka naznačil, že má záujem o spoluprácu s ľuďmi so skúsenosťami z komunálnej sféry. Okrem Hrnčiara hovoril údajne aj s poslancom Miroslavom Beblavým, ktorý pred časom opustil SDKÚ-DS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies