Hrnčiar sa vzdal poslaneckého mandátu

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 11:05 • 2 min
Hrnčiar sa vzdal poslaneckého mandátu

BRATISLAVA - Andrej Hrnčiar sa dnes vzdal mandátu poslanca Národnej rady SR. Predsedovi parlamentu Pavlovi Paškovi to oznámil listom.

slovakia

left justify in out

"Dal som sľub, ktorý plním. Chceme ľuďom ukázať, že k funkciám nie sme prilepení, že máme chuť vyhrnúť si rukávy a podporu od občanov získať prácou a aktivitou po celom Slovensku," uviedol Hrnčiar.

 

Martinský primátor odchádza z parlamentu spolu s Radoslavom Procházkom, ktorý sa mandátu vzdal minulý týždeň. Zakladajú stranu Sieť. Tretí zo zakladateľov Miroslav Beblavý v parlamente zostáva.

 

Hrnčiar uviedol, že Sieť sa začína už dnes pripravovať na parlamentné voľby 2016. Budúcu členskú základňu plánuje postaviť na aktívnych ľuďoch z komunálnej politiky.

 

"Nie je to najpohodlnejšia cesta, ktorú sme si mohli zvoliť. Čaká nás plno práce, som ale presvedčený, že je to férový spôsob, ako si o dva roky pýtať od ľudí dôveru pre Sieť," doplnil Hrnčiar.

 

Procházka a Hrnčiar ešte v marci avizovali, že mandátov sa vzdajú po skončení májovej parlamentnej schôdze. Rozhodnutie odôvodnil Procházka tým, že sa chce uchádzať o dôveru na vstup do služby cez voľby, na zelenej lúke.

 

Procházku, ktorý sa do NR SR dostal na kandidátke KDH, v parlamente nahradí niekdajší poslanec Marián Radošovský (KDH). Andrej Hrnčiar kandidoval na listine Mosta-Híd, nahradí ho Edita Pfundtnerová, ktorá bude pôsobiť ako nezaradená poslankyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies