Hrivík sa vracia do reprezentácie, v nominácii na Švajčiarsky pohár figurujú aj traja nováčikovia

NETKY.SK • 27 November 2018, 12:49 • 2 min
Hrivík sa vracia do reprezentácie, v nominácii na Švajčiarsky pohár figurujú aj traja nováčikovia

BRATISLAVA - Posledným turnajom pre slovenskú hokejovú reprezentáciu v tomto kalendárnom roku bude Švajčiarsky pohár v Luzerne v dňoch 13.- 14. decembra. Tréner Craig Ramsay a generálny manažér Miroslav Šatan do Švajčiarska nominovali 22 hráčov, až 12 z nich je z najvyššej slovenskej súťaže Tipsport ligy a desiati zo zahraničných líg. Na rozdiel od novembrovej turnajovej previerke v nemeckom Krefelde v nominácii aktuálne figuruje aj útočník Marek Hrivík z tímu Viťaz Podoľsk, ktorý je účastníkom KHL.

slovakia

left justify in out

"Pred novembrovým turnajom som bol zranený a s generálnym manažérom Mirom Šatanom sme sa dohodli, že ho vynechám a budem sa snažiť prísť v decembri. Prídem teda veľmi rád," povedal Marek Hrivík. V bránke sa predstaví Denis Godla z fínskeho KalPa Kuopio, ktorý na Nemeckom pohári tiež chýbal. Absolútnymi nováčikmi v A-tíme SR budú obrancovia Adam Drgoň, Vojtech Zeleňák (obaja HKM Zvolen) a útočník Samuel Buček (HK Nitra). Až piatich hokejistov má v nominácii vedúci tím Tipsport ligy HKM Zvolen vrátane najproduktívnejšieho hráča najvyššej domácej súťaže Michala Chovana. Najskúsenejšími hráčmi vo výbere sú obrancovia Ivan Baranka (89 štartov), Marek Ďaloga (79) a útočník Libor Hudáček (90)

Slovenskí hokejisti sa vo štvrtok 13. decembra o 16.15 h postavia proti olympijskému výberu Ruska. Na základe výsledku tohto zápasu sa potom v piatok 14. decembra stretnú s jedným z dvojice Švajčiarsko, Rakúsko. Pre Slovákov to bude druhá turnajová previerka v tejto sezóne, ktorá vyvrcholí májovými majstrovstvami sveta v Bratislave a v Košiciach. Začiatkom novembra sa reprezentanti SR predstavili na Nemeckom pohári, na ktorom obsadili tretie miesto.

Hlavnému trénerovi Craigovi Ramsaymu budú v Luzerne asistovať Róbert Petrovický a Ivan Droppa.

Nominácia slovenskej hokejovej reprezentácie na decembrový turnaj o Švajčiarsky pohár v Luzerne:
 

Brankári: Andrej Košarišťan (HC Nové Zámky, 1 zápas / 0 gólov), Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín., 6/0)
Obrancovia: Ivan Baranka (HC Vítkovice Ridera/ČR, 89/6), Adam Drgoň (HKM Zvolen, 0/0), Marek Ďaloga (Mora IK/Švéd., 79/7), Martin Chovan (HC 07 Detva, 3/0), Tomáš Malec (HC Kometa Brno/ČR, 16/0), Mislav Rosandič (Mountfield Hradec Králové/ČR, 7/0), Martin Štajnoch (EC Red Bull Salzburg (Rak./EBEL, 18/0), Vojtech Zeleňák (HKM Zvolen, 0/0)
Útočníci: Samuel Buček (HK Nitra, 0/0), Lukáš Handlovský (HKM Zvolen, 5/0), Marek Hrivík (Víťaz Podoľsk/Rus./KHL, 8/1), Libor Hudáček (Bílí Tigři Liberec/ČR, 90/19), Michal Chovan (HKM Zvolen, 4/1), Milan Kytnár (HKM Zvolen, 9/0), Róbert Lantoši (HK Nitra, 3/0), Matej Paulovič (Mountfield Hradec Králové/ČR, 16/2), Radovan Puliš (HC 07 Detva, 6/1), Branislav Rapáč (HK Nitra, 3/0), Dávid Šoltés (HC Košice, 4/0), Radoslav Tybor (HC Vítkovice Ridera/ČR, 39/3)

Realizačný tím: Miroslav Šatan (generálny manažér), Craig Ramsay (hlavný tréner), Róbert Petrovický, Ivan Droppa (asistenti trénera), Ján Lašák (tréner brankárov), Róbert Bereš (kondičný tréner), Zuzana Chrenková (manažérka), Igor Andrejkovič (videoanalytik), Milan Petro (lekár), Michal Sýkora, Andrej Foltýn (fyzioterapeuti), Dušan Čulka, Juraj Stopka (výstrojoví manažéri), Peter Jánošík (média manažér)

Program slovenskej hokejovej reprezentácie na Švajčiarskom pohári 2018 v Luzerne:
štvrtok 13. decembra: Slovensko - Rusko olympionici (16.15)
štvrtok 13. decembra: Švajčiarsko - Rakúsko (20.15)
piatok 14. decembra: Rakúsko - Rusko olympionici alebo Slovensko (16.15)
piatok 14. decembra: Švajčiarsko - Slovensko alebo Rusko olympionici (20.15)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies