Hrivík priletel na Slovensko, chce si vybojovať miesto na MS

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 13:56 • 2 min
Hrivík priletel na Slovensko, chce si vybojovať miesto na MS

BRATISLAVA - Hokejista Marek Hrivík priletel v utorok ráno linkou z New Yorku do Viedne a následne sa presunul do Bratislavy, kde sa zapojí do prípravy slovenskej reprezentácie pred majstrovstvami sveta.

slovakia

left justify in out

Útočník Hartfordu Wolf Pack, ktorý je farmou New Yorku Rangers, nemá istotu štartu na šampionáte v bieloruskom Minsku a počas nasledujúceho týždňa sa bude snažiť získať miestenku do mužstva. Hrivíka v Bratislave čakajú premiérové zápasy za slovenskú reprezentáciu.

 

"Som rád, že som dostal pozvánku a budem mať šancu zabojovať o majstrovstvá sveta. Veľmi si to cením," povedal pre web Slovenského zväzu ľadového hokeja 22-ročný ľavý krídelník. 

 

Hrivík po skončení klubovej sezóny v Hartforde putoval do prvého tímu New Yorku Rangers, kde však iba trénoval. Cesta do slovenskej reprezentácie bola preto otvorená. "Generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora ma kontaktoval ešte pred dvoma týždňami. Opýtal sa ma na situáciu v mojej organizácii a či budem povolaný do prvého tímu Rangers. V tom čase sme mali pred sebou ešte dva duely základnej časti, ale dohodli sme sa, že v čase, keď budem voľný, odletím na Slovensko. Rangers ma síce povolali do prvého tímu, ale s mužstvom sme týždeň len trénovali," vysvetlil pre hockeyslovakia.sk Marek Hrivík. 

 

Mladý hokejista v tejto sezóne nemal možnosť, aby sa dostal do prvého tímu Rangers. V play-off sa šanca na premiéru v NHL ešte znížila, keďže súpiska tímu z New Yorku je poriadne nabitá. "Šance na to, aby niekto z nás nastúpil, neboli veľké. Traja hráči základného kádra sedia teraz na tribúne a aj počas celého ročníka sa z farmy do prvého mužstva dostal len jeden hráč. Preto bol odchod na Slovensko a pripojenie k slovenskej reprezentácii najlepším riešením," pokračoval pre web SZĽH rodák Čadce. 

 

Hrivík v tejto sezóne odohral v AHL 74 stretnutí, v ktorých nazbieral 27 bodov za 13 gólov a 14 asistencií. Play-off uniklo Hartfordu o päť bodov. "Dúfam, že sa mi podarí vybojovať si miesto v tíme trénera Vladimíra Vůjtka. V mužstve je niekoľko chlapcov, ktorí boli aj na majstrovstvách sveta do 20 rokov pred piatimi rokmi v kanadskej Ottawe. Teším sa na zoznámenie s inými spoluhráčmi. Pre mňa bude zaujímavé stretnutie aj s Miroslavom Šatanom, ktorý je veľký hráč a ja dúfam, že sa od neho niečo priučím. Aj preto som prišiel, aby som pochytil niečo od takého velikána," dodal pre hockeyslovakia.sk Hrivík. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona