Hriešny tanec tento rok oslavuje. Čo ste možno o ňom nevedeli?

NETKY.SK • 12 Jún 2017, 10:39 • 2 min
Hriešny tanec tento rok oslavuje. Čo ste možno o ňom nevedeli?

BRATISLAVA - Premiéra Hriešneho tanca prebehla 21. augusta roku 1987, takže čo nevidieť bude na jeho pomyselnej torte 30 sviečok. Asi by sme ťažko hľadali niekoho, kto týchto 96 minút plných romantiky nevidel - pokojne aj niekoľkokrát. Všetci diváci už bezpečne vedia, že Baby nebude sedieť v kúte, ale nemajú ani tušenie, čo tomu predchádzalo. Tu je pár perličiek z natáčania.

slovakia

left justify in out

Čachre s obsadením

Tanečníka Johnnyho mal pôvodne hrať herec Val Kilmer. Áno, to je ten, čo stvárnil záporáka s prezývkou Iceman vo filme Top Gun. Ten to však na poslednú chvíľu odmietol. Aj o úlohe Baby bola trochu mela, keďže o ňu mala záujem Sarah Jessica Parker, ktorá neskôr urobila dieru do sveta prostredníctvom seriálu Sex v meste. Mimochodom, keď Jennifer Grey alias Francis pretancovala pri natáčaní črievice, bolo jej 27 rokov. Hrala teda o desať rokov mladšiu osobu!

 

Malá chyba vo veľkom zábere

Čo si budeme hovoriť, keď sa snímka chýli ku koncu, jedno oko nezostane suché. Ako Patrick Swayze skočí z javiska a rozbehne svoje tanečné kreácie medzi ľuďmi, všetci diváci hltajú jeho pohyby. Preto sa nikto nepozastavuje nad tým, že keď sa po otočke na kolenách zdvihne z podlahy, má špinavé nohavice - ktoré sú ale v nasledujúcom zábere dokonale čisté. Trochu sú vidieť aj tie chrániče, ale kto by to riešil ... Poďte sa na tú scénku pozrieť, veď toto fakt neomrzí.

 

 

Improvizácia, ktorá dopadla na jednotku

Keď sa herci nedržia scenára, obvykle z toho nepozerá nič dobré. Lenže tu taká odbočka mimo plán priniesla šťavnaté ovocie. Ide o moment, kedy Baby učí zo  srandy Johnnyho tancovať a padne pamätná otázka: "Ako voláš na svojho miláčika"? Obaja protagonisti sa len zahrievali pred ostrým natáčaním a toto bola humorná forma rozcvičky. Keď režisér videl, ako im to spolu ladí, bez váhania zábery použil. Povedali by ste, že toto tam vlastne vôbec nepatrilo?

 

 

Ponuka, čo zostala nevypočutá

Po obrovskom úspechu a celosvetovej mánii zvanej Dirty Dancing tvorcovia vážne uvažovali, že sa pustia do pokračovania v rovnakom duchu. Vypísali šek na šesť miliónov dolárov (čo o milión prevýšilo celý rozpočet na prvý Hriešny tanec) a ponúkli Patrickovi ďalšiu úlohu a príležitosť. Tanečník ale srdečne poďakoval za prejavenú dôveru a slušne ich poslal do hája. Asi mu vtedy ku šťastiu stačili zarobené doláre aj fakt, že bol spoluautorom piesne She'sa Like a Wind.

 

 

Nácvik zdvíhačky, pri ktorom išlo o zdravie

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo pri trénovaní zdvíhačky vo vode nie je páru poriadne vidieť do tváre? Má to svoj dôvod. Keď sa toto točilo, vonku panoval október. Teplota jazera teda nebola vôbec príjemná a prejavilo sa to na fialových perách oboch hercov. Pohľad na dvoch namočených "zmrzlíkov" by trochu skazil atmosféru. Ak vám je divné, že aj v tomto jesennom mesiaci sú listy na okolitých stromoch pekne zelené, v tom má prsty štáb - prestriekal ich farbou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona