Hríbova relácia Pod Lampou dnes nebude

NETKY.SK • 15 Január 2015, 19:19 • 2 min
Hríbova relácia Pod Lampou dnes nebude

BRATISLAVA Osud relácie Pod Lampou bude zrejmý, a RTVS o ňom bude informovať, až po ukončení všetkých rokovaní.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúru SITA hovorkyňa RTVS Dominika Šulková, dnes reláciu Pod lampou vo vysielaní Dvojky nahradí televízia dokumentárnym cyklom Absolventi. Dnes sa uskutočnilo stretnutie medzi predstaviteľmi RTVS a W PRESS, a. s. s cieľom rokovať o súčasnej situácii v spojitosti s formátom Pod Lampou. RTVS naďalej podľa hovorkyne trvá na svojom stanovisku, že spoločnosť W PRESS, a. s. nemôže byť dôveryhodným zmluvným partnerom RTVS, a to nielen z dôvodov marketingových a obchodných aktivít vydavateľstva, na ktoré využíva formát Pod lampou, ale najmä v súvislosti so zodpovednosťou RTVS a jej hospodárením s verejnými zdrojmi. Podľa hovorkyne RTVS si váži divákov relácie Pod lampou, rovnako ako všetkých divákov a poslucháčov, ale nie je možné, aby si konkrétna spoločnosť bezpodmienečne a bez garancie dodržiavania zásad a pravidiel nárokovala vysielací čas v televíznom alebo rozhlasovom vysielaní.

 

RTVS je totiž podľa Šulkovej jediná zodpovedná za obsah a dosah svojho vysielania. „Práve preto uzatvára také zmluvné vzťahy, ktoré zodpovedajú podmienkam štandardnej zodpovednosti vysielateľa. RTVS si nemôže dovoliť uzatvoriť zmluvnú spoluprácu so spoločnosťou, ktorá vytvára konkrétny formát spôsobom, ktorý na seba opakovane viaže riziko sankcií a pokút,“ uviedla hovorkyňa s tým, že dnes na stretnutí predstavitelia televízie informovali zástupcov W PRESS, a.s., že RTVS má v súčasnosti stále nedoriešenú kauzu súvisiacu s odvysielaním relácie Pod Lampou z júna 2011. Vtedy Rada pre vysielanie a retransmisiu sankcionovala RTVS. Verejnoprávna televízia musela odvysielať oznámenie o porušení zákona z dôvodu, že v relácii nebola zabezpečená objektívnosť a nestrannosť. Zároveň je v tejto veci RTVS žalovaná o sumu 150-tisíc eur za náhradu nemajetkovej ujmy za zásah do práv na ochranu osobnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona