Hrdinu z francúzskeho vlaku Spencera Stonea dobodali v Kalifornii

NETKY.SK • 9 Október 2015, 06:31 • 2 min
Hrdinu z francúzskeho vlaku Spencera Stonea dobodali v Kalifornii

WASHINGTON - Letca amerických vzdušných síl Spencera Stonea, ktorý pomohol v auguste spacifikovať útočníka vo francúzskom rýchlovlaku, dnes nadránom dobodali a vážne zranili pred barom v štáte Kalifornia. Polícia uviedla, že išlo o bitku súvisiacu s alkoholom a prípad nemá nič spoločné s terorizmom.

slovakia

left justify in out

Stonea (23) opakovane bodli do hornej časti tela, keď bol vonku s partiou priateľov. Odviezli ho do zdravotného strediska UC Davis Medical Center, informovali úrady. Polícia dodala, že dvaja útočníci ušli v aute. Zatiaľ nikoho nezatkla. "Sme pevne presvedčení, že nejde o udalosť súvisiacu s terorizmom a že to v žiadnom prípade nesúvisí s tým, čo sa stalo vo Francúzsku," napísala polícia vo vyhlásení. Incident podľa nej "súvisí s nočným životom".

 

Stone sa nachádza v stabilizovanom stave, informovala tlačová agentúra AP s odvolaním sa na hovorcu vzdušných síl podplukovníka Christophera Karnsa. Hovorca uviedol, že zločin vyšetrujú miestne policajné a justičné orgány.

 

Stone (23) a dvaja jeho priatelia z detstva zo Sacramenta, Alek Skarlatos a Anthony Sadler, počas augustovej dovolenky v Európe zabránili strelcovi vo vlaku smerujúcom do Paríža uskutočniť masaker. Odvážni muži si za to vyslúžili obdiv po celom svete a náhle sa z nich stali celebrity.

 

Strelec bol napojený na radikálnych islamistov a do vlaku nastúpil vyzbrojený puškou kalašnikov, pištoľou a nožom na kartóny. Zastaviť ho pomohli aj britský podnikateľ a francúzsko-americký občan.

 

S trojicou amerických priateľov-hrdinov sa minulý mesiac stretol americký prezident Barack Obama a ocenil ich za pohotové myslenie a odvahu. Vyhlásil, že sú "to najlepšie, čo Amerika má". Predtým ich ocenil tiež francúzsky prezident Francois Hollande, ktorý im odovzdal najvyššie ocenenie Francúzska.

 

Muži sa objavili aj v nočných talk-show a v domovskom meste pre nich usporiadali slávnostný sprievod.

Stone si vyslúžil uznanie za smelosť za to, že pomáhal odzbrojiť strelca vo vlaku. Pri útoku utrpel viaceré zranenia, napríklad mal roztrhaný palec na ruke. Liečbu podstúpil na vojenskej základni v Nemecku. Je pridelený na Travisovu základňu leteckých síl v Kalifornii.

 

Skarlatos bude účinkovať v programe Dancing with the Stars (na Slovensku známom pod názvom Let's Dance) na americkej televíznej stanici ABC. Práve mal skúšku, keď strelec minulý týždeň zabil deväť ľudí v areáli vysokej školy neďaleko mesta Roseburg v americkom štáte Oregon, na ktorej študuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies